Van Barosu Avukatları Ebru Çelikkaleli, Ümit Avcı ve İsmail Güler geçtiğimiz hafta bürolarında saldırıya uğradı. Büroya gelen saldırgan grup avukatları darp etti. Olayın ardından avukatlar Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu ve iki saldırgan tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaşanan gelişmelerin ardından Van Barosu ile aileler DBP’ye başvurarak olayın çözülmesini istedi.

DBP yetkilileri tarafları, gerçekleştirdikleri görüşmeler ardından bir araya getirerek barıştırdı. Barışma ardından aile mensupları Van Barosu Başkanı Murat Timur,  DBP Van İl Başkanı Musa İtah ve saldırıya maruz kalan Avukat İsmail Güler ile birlikte Van Barosu’nda basın toplantısı düzenledi.

AİLELER ÖZÜR DİLEDİ

İlk olarak söz alan DBP Van İl Başkanı Musa İtah şunları söyledi:

“Yaşanan üzücü olayın ardından partimiz devreye girmiştir. Van Barosu halkımızın savunulmasında oldukça değerli çalışmalar yapmış bir kurumumuzdur. Böyle değerli bir kurumumuzun böyle bir saldırıya maruz kalması bizi üzmüştür. Ancak Van Barosu halkı için bu üzücü olayı da sineye çekmiştir. Ailelerde özür dilemişlerdir. Herkes daha sağduyulu olması lazım. Arkadaşlarımız yaptıkları hata ile yüzleşmiş bunu kabul etmiştir. Bu tür durumlarda başvurulacak yer Van Barosudur. Biz DBP olarak her zaman barıştan yanayız. Bu olayında barışla sonuçlanması bizim için oldukça sevindiricidir.”

“KÜRTLER HER ZAMAN BARIŞTAN YANADIR”

İtah’ın ardından aile adına söz alan İdris Kapan, aile olarak üzücü olayın barışla sonuçlandırılmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. Kürt halkının her zaman barıştan yana olduğunu belirten Kapan, barış için gerekli girişimlerde bulunan BDP yöneticilerine ve sağduyulu yaklaşımlarından ötürü Van Barosu’na teşekkür etti.

AVUKATLAR ŞİKÂYETLERİNDEN VAZGEÇTİLER

Van Barosu Başkanı Murat Timur ise, avukat arkadaşlarına yönelik saldırının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Hem baro olarak, hem de DBP Yönetiminin olayın barışla sonuçlanması için gerekli girişimlerde bulunduğunu kaydeden Timur,  “Bu saldırı bizim için oldukça sıkıntılı bir durumdu ancak biz toplumsal duyarlılığı olan bir baroyuz. Ancak saldırıyı gerçekleştirenlerin aileleri de sağduyulu davranmış ve özür dilemişlerdir. Bizlerde olayın ilk olduğu günden bu yana meselenin çözümü için elimizden geleni yaptık. Avukat arkadaşlarımızda özür dilenmesi üzerine şikâyetlerinden vazgeçtiler. Biraz sonra gerekli başvuruları yaparak şikâyetlerini geri alacaklar. Ancak bu tür durumlarda kamu davası açılması durumu söz konusu. Bu dilekçelerin verilmesinin ardından üzücü olay nedeniyle tutuklu bulunan 2 kişinin tutukluluk halinin sona ereceğini düşünüyoruz. Bu üzücü olayda bizi yalnız bırakmayan DBP İl Yönetimine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Darp edilen avukatlardan İsmail Güler ise, yaşanmaması gereken üzücü olayın barışla sonuçlanmasına katkıda bulunan DBP İl Yönetimine teşekkür etti.

Kaynak:Bestanuce1

Editör: TE Bilisim