Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği 3'ncü olağan kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen  kongrede mevcut Başkan Ayhan Kahraman 3'üncü kez  başkan secilerek güven tazeledi.

 

Kongreye katılan 745 delegenin tamamının oyunu alan Kahraman terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "35 yıldır gece-gündüz, kar-kış demeden ömrümüzü ailelerimizden, çocuklarımızdan uzak dağlarda terörle mücadelede geçirdik.  Haksızlık karşısında haklı davamızı, vatanımızı, bayrağımızı savunduk. Bundan sonra da gözümüzü kırpmadan devletimizin, milletimizin emrinde olacağız. Devlet düşmanları, devletin bütün imkanlarından yararlanıp çocuklarını okuttular. Bizler ise dağlarda teröristlerle mücadele ettik. Bizlerde artık ailemize iyi bir gelecek sunmak, çocuklarımızı iyi okullarda okutmak istiyoruz. Bundan sonra sosyal etkinliklere de yer vereceğiz. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Sorunlarımızı kendi aramızda konuşarak çözebiliriz" dedi.

Kahraman  yaptigi aciklamada ise, "İki dönemdir sürdürmekte olduğum Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanlığına bugün bir daha seçilmiş olmanın onurunu yaşıyorum. Bana destek olan olmayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönem benim ve dava arkadaşlarım için hayırlı olur inşallah. Güvenlik korucularımız için durmak yok yola devam" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim