Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi’nde, 9 Eylül'de yapılacak ayin için hazırlıklar devam ediyor.

 

Van Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen hazırlık çalışmaları, ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla yapılıyor. 

 

Kurumlar arasında yapılan görevlendirmeler ile ayininin hiçbir aksaklığa mahal verilmeden tamamlanması için çalışmalar sürüyor. 

 

Van turizmi açısından önemli bir yeri olan Akdamar Kilisesi'ndeki ayinin, bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor. 

 

Yurt içinden ve yurt dışından özellikle İran ve Ermenistan'dan çok sayıda ziyaretçinin gelmesi beklenen Van'da, ayinin yapılacağı tarihlerde otellerin doluluk oranlarının yüzde yüz seviyesine ulaşması bekleniyor.

 

- Van TSO'dan esnafa uyarı 

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası ise 9 Eylül de yapılacak Akdamar Kilisesi'ndeki ayin için gelecekle hizmet sunumu ve fiyatlandırma konusunda esnafa ve tüccarlara uyarıda bulundu.

 

Van'ın inanç turizmi için önemli bir merkez olduğunu belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Biner, şunları kaydetti:

 

"İlimize gelecek yerli ve yabancı turistlere karşı her zamankinden daha saygılı, duyarlı olmalıyız. İşyerlerimizde gerekli hassasiyeti göstermeli, farklı fiyatlar ve tarifelerle gelen konuklarımıza haksızlık etmemeliyiz. Böylesi fırsatlar ilimizin ekonomisi açısından oldukça önemlidir. Bizim konuklarımıza göstereceğimiz misafirperverlik, saygı gelecek yıllara yapılacak önemli bir yatırım olacaktır. Özellikle, restoran, otel, kafe ve alışveriş merkezlerinde uygun fiyat ve hizmet standartlarına dikkat etmeliyiz. Bu ayinde ilimizde bir bayram havası yaşatalım ki gelecek yıllarda daha fazla misafirimiz olsun. Bu yıl belki de önümüzdeki yıllar için yeni bir başlangıç olur. Van'ı bölgenin en önemli inanç, turizm ve alışveriş merkezi haline getirmek için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir." 

Editör: TE Bilisim