Hakkari'de otomobilin çarpması sonucu bacakları kırılan ve Van Gölü sahilinde fizik tedavi uygulanan "Umut" isimli yavru köpek, sosyal medya üzerinden Türkiye'deki yetkililer ile iletişime geçen İsviçre'deki yeni sahibi ile yaşamaya başladı.

 

Hakkari'de bir süre önce otomobilin çarptığı 6 aylık sokak köpeği, tedavi amacıyla Bitlis'teki Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Bacaklarında ve kalçasında kırıklar bulunan yavru köpeğe bir dizi ameliyat yapıldıktan sonra Van Gölü'nün Tatvan sahilinde fizik tedavi uygulandı. Adını "Umut" verdikleri köpeğin yoğun tedavi sürecini başarıyla tamamlayan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, daha sonra sosyal medya üzerinden kendilerine İsviçre'den ulaşan Tamara Gmür ile iletişime geçti.

 

HAYTAP Temsilcisi Dr. Damla Şahin'in Gmür'e talebinin olumlu karşılandığını bildirmesinin ardından, "Umut" federasyon gönüllüleri aracılığıyla İsviçre'ye götürüldü. Şahin, yaptığı açıklamada, köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Bacakları ile kalça kemiğinin birkaç yerinde kırık vardı ve gerekli ameliyatları yapıldı. Fizik tedavi amacıyla kaslarının güçlenmesi için köpeğimizi yüzdürdük." dedi. HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı avukat Ahmet Şenpolat ise uzun süre tedavi uyguladıkları yavru köpeğe "Umut" adını verdiklerini anımsatarak, şöyle konuştu: "Şans eseri köpeğe İsviçre’de yuva bulduk. Köpeği Tamara Gmür isimli 40 yaşlarında çocuğu olmayan bir bayan sahiplendi. Kendisi sosyal medya üzerinden köpeği görmüş ve Almanya'daki bir arkadaşının aracılığıyla HAYTAP'a ulaşmış. Bağışçılarımızın katkıları, HAYTAP gönüllüleri ve veteriner arkadaşlarımızın desteğiyle ölmek üzere olan bir canı hayata kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." 

Editör: TE Bilisim