Yapılan toplantıda konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı, “Halkımız ile birlikte hareket ederek demokratik bir belediyecilik anlayışını getireceklerini” belirtti. Bağcı şöyle devam etti: “Bizler partimizin ve halkımızın öngördüğü temel stratejiye uygun olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onun için nasıl bir kentte yaşayacağımızı periyodik olarak yapacağımız esnaf ve halk toplantıları ile birlikte karar alacağız. Demokratik kominal belediyecilik modeli ile üretimde ve yönetimde paylaşmayı esas alarak halkımızı karar alma süreçlerine katacağız. İlçemiz mahallerimizde acil ihtiyaçlar ve sunulacak hizmetler ile ilgili belediye meclis üyelerimizin 3 aylık süreç içerinde yapılan tespitler doğrultusunda şu ana kadar özellikle yol yapım çalışmalarımız devam etmektedir.”

 

ÖZALP: EMANETE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

 

Bağcı’nın ardından söz alan Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp, konuşmasına esnafların kaldırımlarda yaptıkları işgallere dikkat çekerek başladı. Özalp, “Yayaların kullanımı için tahsis edilen kaldırımların ne yazık ki esnaflar tarafından adeta işgal ediliyor. Bu da görüntü kirliliğinin yanı sıra yayaların hak ihlaline yol açıyor. Ramazan bayramı sonrası bu durumun ortadan kaldırılması için esnaf ve belediye el ele vereceğiz. Kamusal alanlar herkesin kullanımına açık alanlardır. Özellikle Cumhuriyet Caddemizi bize verilen yetkiyi kullanarak eşyadan temizlemek istiyoruz. Sizlerle birlikte bu kararları alıp birlikte uygulayacağız. 3 aydır iş başındayız. Sizin verdiğiniz kutsal emanete layık olmaya çalışıyoruz.  Sizleri belli periyotlarla toplayarak ilçemizi birlikte sahiplenmek adına çalışmalarımızın içerisine katacağız. Aslında belediye olarak kararlarımızı 25 kişilik meclis üyelerimizi toplayarak da alabilirdik. Partimizin belediyecilik anlayışında katılımcılık çok önemli bir yer almaktadır. 

İlçemizi daha da yaşanabilir bir kent yapabilmek için çalışacağız” dedi.

 

“EN BÜYÜK SORUN MİNİBÜSLER”

 

İlçedeki minibüslerin ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Özalp şöyle devam etti: “İlçemizde minibüsler ne yazık ki ciddi bir sorun. Bu minibüslerimizin park sorununu halledebilmek için şu anda garaj yeri bakıyoruz. Yer tespitinin ardından minibüslerimize garaj tahsis ederek burada toplanmalarını sağlayacağız. Artık ilçemizde günün her saati çöplerimizi atamayız. Bunun bir düzene binmesi gerekiyor. Biriktirilerek poşetlenen çöpler akşam saatlerinde ekiplerimiz tarafından toplanmak üzere yol kenarlarına bırakılacaktır. Bu uygulamaya geçmediğimiz sürece 100 kişi bile görevlendirsek ilçenin temizlenmesini sağlayamayız. Bu uygulamaları yaşam biçimimiz haline getirmek zorundayız.”

 

“BORÇ MİKTARI 15 MİLYON LİRA”

 

Mart 2014 seçimlerinin ardından devraldıkları borç miktarını ve nerelere, ne kadar ödemleri gerektiği konusunda da açıklama yapan belediye eş başkanları, bu borçların arkasına sığınmayacakları mesajını da verdiler. Belediye Muhasebe Servisi Personeli Ramazan Çalışkan tarafından okunan borç kalemlerine göre belediyenin 500 bin lira civarında ödenmeyen personel maaş borcu, 4,5 milyon lira civarında esnaflara ödenmeyen fatura borcu bulunduğu, geri kalan 10 bin liranın ise SGK, Vergi, Elektrik borcu olduğu açıklandı.

 

ÖZALP: ESNAFTAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

 

Bu arada konuyla ilgili bir konuşma yapan Eş Başkan Şerafettin Özalp, ayın 10’nundan itibaren belediye binasında durmak istemediklerini, faturalarının ödenmesi talebini aktarmak için esnaflardan kendilerine büyük baskı uygulandığını ve bu konuda herkesten biraz anlayış beklediklerini söyledi. Özalp, “Devlette devamlılık esastır. Biz bu yüzden borçlarımızı ödeyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Daha önce park yerinden dolayı kalan 300 bin lira borç icraya gittiği için 750 bin lira olmuştu. Bizler taraflarla konuşarak bu borcu 450 bin liraya kadar düşürdük ve her ay 150 bin lira ödeyeceğiz. Ayrıca bize 1 trilyon lira para gönderilmekte. Ancak bu paranın yüzde 40’ı iller bankasına olan borç sebebiyle kesilmekte. Büyükşehir olma sebebiyle bütçemizden yüzde 4’te buraya gitmekte ve geri kalan para ile personel giderlerimize ve borçlarımıza gitmektedir. Gerçekten zor durumdayız. Bu demek değil ki hizmetler duracak. Hayır, her şeye rağmen hizmetleri kesintisiz sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca çevre temizlik vergisini bir sisteme oturtmak istiyoruz ve bu konuda sizlerden anlayış bekliyoruz. Özellikle hizmete susamış durumda olan İstasyon Mahallemizin yollarını 2,5 milyon lira harcayarak yapacağız. Ayrıca çok güzel bir yaşam merkezi yapacağız. İçerisinde toplantı salonunun da bulunduğu yaşam merkezimizin içerisinde spor kompleksimizde olacak. Bu yaşam merkezimizi önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” sözlerini dile getirdi.

 

ÖZALP: SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

 

Özalp, göreve geldiklerinden beri mesailerinin en büyük bölümünü ilçenin su sorununun aldığını sözlerine ekleyen Özalp, “İlçemizde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor, bu kesintiler su şebekesinin dinamolarına ve trafolarına büyük oranda zarar veriyor. Bu sorunu giderme noktasında şu ana kadar trafosu zarar gören noktalara 2 adet trafo ve dinamo alarak halkımızın su sıkıntısını gidermeye çalıştık önümüzdeki 3 aylık süreç içerinde ilçemizin bütün mahallelerine düzenli olarak su verilecektir. Belediyenin sıhhi denetimlere de çok kısa sürede başlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından katılımcı esnafların soru, görüş ve önerilerin alındığı toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim