Adalet ve Kalkına Partisi (Ak Parti) Bahçesaray ilçe teşkilatı, referandum öncesi ‘evet’ oyu toplamak için gece gündüz demeden aynı mahalleye 3-4 kez gidiyor.

 

A Parti Bahçesaray ilçe teşkilatı 16 Nisan halk oylaması kapsamında yapılan ‘evet’ kampanyasını zorlu yaşam koşulları karşısında devam ediyor. İlçe Başkanı Cumali Sabırlı’nın öncülüğünde yaklaşık 20 kişilik AK Partili, Bahçesaray ilçesine bağlı kırsal mahallelere giderek neden ‘evet’ verileceği konusunda vatandaşları Türkçe ve Kürtçe bilgilendiriyorlar. El broşür ve gazeteler ile mahallelere giden AK Parti heyeti, vatandaştan yoğun ilgi görüyor. Referanduma 14 gün kalmasına rağmen yılmadan, usanmadan gece gündüz aynı mahalleye 3-4 kez giderek mahalle sakinlerinin evlerine misafir oluyorlar. Çiçekli Mahallesini ziyaret eden heyet, evleri tek tek gezerek el broşürleri ve neden ‘evet’ verecekleri yazılan gazeteleri vatandaşlara veriyorlar. Mahalleden ayrılmadan önce mahalle sakini Hüsnü Adıhan’ın evine misafir olan heyet, burada yorgunluk çaylarını içiyorlar.

 

Ev sahibi Hüsnü Adıhan, Ak Partinin hiçbir zaman bitmeyeceğini, ifade ederek, “CHP öyle kendini sanmasın ben böyle yapıyorum da bana oy verecekler. Kesinlikle bizden ona oy yok. Bizim oyumuz Ak Partiye. Buradaki herkes Ak Partilidir. Oyumuz da Ak Partinindir. Biz köylü olarak sayın Devlet Bahçeliye hükümetin yanında olduğu için ona da teşekkür ediyoruz. Allah devletimize milletimize güç versin. Ben bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Bakın batıyı görüyormusunuz. İnsanları görüyor musunuz, gavur insanları görüyor musunuz. Bunların karşısında, Müslümanların karşısında, Türkiye'nin karşısında ne yapıyorlar. Bizim bu CHP ve HDP onlar gibi davranıyorlar. Aynı onlar gibi olmuşlar. Böyle insanlık mı olur. Ben haberlerde dinledim bu Saadet Partisi diyor onun baştaki adam demiş ki “ben de hayır kullanıyorum” peki bir Müslüman partisi gidip Almanya’nın yanında, Belçika'nın yanında, Hollanda'nın yanında tüm batının yanında acaba saf tutar mı? Bunlarda Müslümanlığın hiç önemi var mı yok. Ama Saadet Partisinin fertleri, insanları da inşallah onlarda evet diyecek, hepimiz evet diyeceğiz. İnşallah güçlü bir devlet için evet diyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan bizim için çalışıyor. Onlar diyor tek adam. Tek adam kim Onlarda onun gibi çalışsa, eğer onlarda bu kadar hizmet yaparsa çalışsa biz onlara da oy veririz. Ama biz hepsini gördük. Recep Tayyip Erdoğan hepsinden daha çalışkandır, hepsinden daha beceriklidir, daha yüreklidir. Bizde hepimiz Erdoğan için evet diyoruz, evet diyoruz evet diyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Mahalle ziyaretleri sırasında açıklama yapan AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, “Biz de diyoruz ki Çiçekli Mahallesi gibi ülkemizin de güzel çiçekleri, kardelenleri açabilmesi için yine rekor bir evetin bu mahalleden çıkması için biz sizi ziyaret etmeye geldik. Biliyorsunuz ilk seçim çalışmalarımızı bu mahalleden başladık. Çünkü Bahçesaray’da Ak Partiye rekor oy veren Çiçekli Mahallesidir. Herkeste biliyor ki bu mahallede hayırcılara bir tane ‘hayır’ oyu çıkmayacak. Bütün sandığın hepsinde evet çıkacağını biliyoruz. Bundan sonra birkaç kez daha geleceğiz. Ben gelmesem rahat edemiyorum, ben gelmesem ekibimle beraber uyuyamıyoruz. Gittiğim yerde diyorum sizlerde Çiçekli köyü gibi güzel çiçekler açacak şekilde destek verin bize. Çiçekli köyü burası Ak Partinin kalesi, burası Recep Tayyip Erdoğan'ın sevdalısı olan bir köydür. Kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla herkes Recep Tayyip Erdoğan'a aşık” dedi.

 

Çözüm sürecine de değinen Sabırlı, “Arkadaşlar çok iyi biliyorsunuz ki 2014'ten 2016'nın başına kadar o zamanki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir çözüm süreci adı altında belki bu çözüm sürecinin vermiş olduğu özgürlükleri bir daha HDP’liler, PKK’lılar bulamayacak. Nedeni özgürlükleri verdiler dediler silahlarınızı gömün ve gelin, bu ülkenin evlatlarısınız gelin kardeşçe yaşayalım. Sizin için en ideal yol budur dediler. Bunlar ne yaptılar o çözüm sürecinde arabalarımızı yaktılar. Arabalarımızın önünü tuttular. Evlerimize molotofkokteyli attılar, hendekler kazdılar. Biliyorsunuz Şırnak, Cizre ve birçok doğu bölgesini harabeye çevirdiler. Türkiye Cumhuriyeti barış dedikçe onlar savaş dedi. Bizler kardeşlik dedikçe onlar düşmanlık dediler. Unutmayın Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bizim de Türk’ten başka bir başka kardeşimiz dostumuz yoktur. Türk varsa Kürt vardır. Kürt varsa Türk vardır. İkisini ayırırsanız Bediüzzaman Said Nursi'nin çok güzel bir sözü vardır. “Türk'ün Türk'ten, Kürt'ü Kürt'ten ayırdığınız zaman ikisi de yok olmaya mahkumdur. Ben Türk kardeşlerime karşı kılıç çekmem çünkü o İslam aleminin bekçisi, İslam aleminin kurucusudur” diyor. Bizim bizden başka bir kardeşimiz bir dostumuz yok. Bırakın HDP’nin ve CHP’nin ne dediğine bakmayın. Onlar Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu o partinin şuan şu anki yöneticileri inan kendi iradelerini bulamıyorlar. Almanya’nın, Hollanda'nın, Belçika'nın, Fransa'nın, Vatikan'ın uşaklığına bürünmüşler, maşası gibi bir oradan bir buraya gidiyorlar. Biz CHP sizde, HDP sizde, Doğu Perinçek siz de yeniden 16 nisanda Yenikapi ruhunu, Yenikapı birlik beraberliğini biz yeşertmemiz lazım. Yeşertmek içinde Bahçesaray'da başlattığımız seçim propagandamıza bütün hızıyla devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızda üçüncü kezdir bu köye geliyorum Allah nasip ederse üç kez daha geleceğim” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim