Bahçeşehir Koleji’nin Kürtçe Kulübü’nde yer alan öğrenciler Kürtçe gecesi düzenledi. Yoğun ilgi gören gecede birçok tiyatro oyunu sahnelendi.

 

Bahçeşehir Kolejinde yapılan geceye Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Tuşba İlçe Başkanı Muhlis Ceylani, Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Fırat Atlıhan, Okul Müdürü Murat Atlıhan ve Müdür Yardımcısı Mümtaz Atlıhan’ın yanı sıra öğrenci aileleri katıldı. Bahçeşehir Koleji Kürtçe Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro ve müzik gösterisi velilere keyifli dakikalar yaşattı. Kürtçe Kulübünü seçen öğrenciler 1 yıl boyunca 2 saat kulüp 2 saat de seçmeli ders olmak üzere haftada 4 saat Kürtçe eğitimi alarak dönem içindeki hazırlıklarını dönem sonunda, izleyicilere büyük bir keyifle izlettiler.

Program sonunda izleyicilerin büyük beğenisini alan program eğlenceli şarkılardan oluşan konserle son buldu.

 

ÇOBAN: UMARIZ Kİ ÖRNEK TEŞKİL EDER

Program sonrası gazetemize konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban programla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Gurur verici. Çocuklarımızın kendi anadiliyle ve bunu sanatsal olarak ifade etmeleri gurur ve onur vericiydi. Tabi bütün okullarımıza belki de örnek teşkil edecek ufak çalışmalar bunlar ama önümüzdeki döneme büyük imza taşıyacak etkinliklerdir. Bu açıdan çok önemli bir etkinlikti. Umarız ki tüm okullara örnek olur. Aslından ifade etmek istenen ve ağır bedellerle mücadelesi verilen olay bu kadar güzel ve ortaklaştıran bir şeydir. Bu açıdan kolejimize teşekkür ediyorum.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim