İçişleri Bakanı Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Elazığ'daki incelemelerinin ardından Van'a geldi.

Bakanlar Ala ve Kaya, Ferit Melen Havalimanında Vali İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer tarafından karşılandı.

İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK tarafından patlayıcı yüklü araçla saldırının gerçekleştirildiği polisevi ve polis merkezinde inceleme yapan Ala ve Kaya, iş yerleri ve evleri zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ala, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her tarafının gelişmesi ve kalkınması için uğraştıklarını anlattı.

Türkiye'nin terör örgütlerinin hedefi haline geldiğini kaydeden Bakan Ala, "Bunun arkasındaki sahipleri biz biliyoruz ama Türkiye'ye kimse gerçekten şimdiye kadar diz çöktüremedi bundan sonra da diz çöktüremeyecek. Bizim önümüzü kesmeye çalışanlara biz diz çöktüreceğiz, milletimizle beraber. Bunu şimdiye kadar birçok konuda yaptık başarılı olduk bunda da başarılı olacağız." diye konuştu.

- Vatandaşların zararı karşılanacak

"Vatandaşlarımıza buradan söylüyorum; siz hiç merak etmeyin burada ne zarar varsa onu biz şimdi gittiğimizde göndeririz karşılarız." diyen Bakan Ala, "Şehitlerimizi geri getirmek mümkün değil. Bu saldırıda 71 yaralımız vardı. Şimdi Allah'a şükür diğerleri tahliye olmuş ziyarete gideceğiz bir tek polisimiz yaralı hastanede aldığımız bilgilere göre onunda hayati tehlikesi yok. Ama ikisi sivil vatandaşımız bir de polis memurumuz 3 kişi dünkü bu alçakça saldırıda şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Bütün terör örgütleriyle baş edeceklerini belirten Ala, şunları söyledi:

"Bu terör örgütlerine bir çağırım var. Bakın tez elden bu insanlık dışı tutumunuzdan terörist tutumunuzdan vazgeçin bunun hiç kimseye faydası yok. İnsanımıza zarar veriyorsunuz. İnsanımızı şehit ediyorsunuz. Ne elde edeceksiniz yani terörün dünyada herhangi bir başarısı söz konusu mudur. Terör örgütlerinin herhangi bir ülkeyi yönetmesi mümkün müdür. Böyle bir şey dünya tarihinde var mı. Bir terör örgütü almış terör yöntemleriyle başarıya ulaşmış bir yeri yönetiyor böyle bir şey mümkün mü. Böyle bir şey mümkün olmadığına göre neden bu millete 79 milyon insanımıza bu saldırıları gerçekleştiriyorsunuz. Neden ülkemizin önün kesmeye çalışıyorsunuz. Neden sizi elinde maşa olarak tutanlara hizmet ediyorsunuz. Neden Vanlı kardeşime neden Elazığlı kardeşime saldırıyorsun. Neden ülkeme saldırıyorsun burada bakın bütün Van, Diyarbakır, Edirne, Sinop her taraf Türkiye bir kalkınma hamlesi içerisinde herkesin bu soruyu çok derinlemesine sorup ve cevabını bulması lazım, vermesi lazım."

- "Bütün milletimizle karşı duracağız"

Terör örgütünün yıllardır bölge insanına sıkıntı yaşattığını dile getiren Ala, şöyle konuştu:

"Buradan çağır yapıyorum; topyekün nasıl ki 15 Temmuz gecesi ülkede yedisinden yetmişine kendisine saldıran o teröristlere karşı durdu. Bu mevzuda da bütün partiler yine herkes siyaset yapan yapmayan herkes bütün milletimiz bu bölücü terör örgütüne karşı da dimdik ayakta durmalı, karşı durmalı ve bunu da dize getirmeliyiz. Bunun buradaki insanlarımıza zarardan başka bir yararı dokunmadı. Yıllardır insanımıza burada eziyet sıkıntı çektiriliyor. Okula gidecek çocuğu alıp dağa götürüyor orada terörist yapıyor sonra döndürüyor burada otomobilde patlattırıyor. Bunların artık sona ermesi lazım biz devlet millet olarak topyekün bu şuur içerisinde hareket ediyoruz. Bunun da üstesinden geleceğiz. Terör örgütlerine teröristlere terk edilecek bir yerimiz yoktur, bırakılacak ülkemiz yoktur. Milletin geleceğini karartmalarına imkan verecek herhangi bir tutum içerisinde asla olmayız. O bakımdanVanlı kardeşlerimle bu terörist örgütlere karşı topyekün bütün milletimizle karşı duracağız ve bunları Allah'ın izniyle Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Bunlara da bu ülkede yer olmadığını, terörist olarak yer olmadığını söylüyorum.

Bakın sandıklar kuruluyor, seçimler yapılıyor her parti her düşünceden insan seçimlere giriyor ülke yönetimine katılıyor ve biz demokrasimizin daha da gelişmesi için canla başla çalışıyoruz ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz. Terör örgütleri bu ülkenin önünü kesmek isteyen odaklar elinde birer maşadır kendileri de artık farkına varsın bu maşa olmaktan vazgeçsinler. Ülkesine milletine katkı sağlayan insanları da yok etmesinler. O çocukların geleceğini de çalmasınlar."

Bu hain ve ihanet şebekelerinin bin yıllık kardeşliği yıkamayacağını anlatan Bakan Efkan Ala, "Bu milletin birlikte inşa ettiği medeniyeti yıkamazlar, kardeşliği de yıkamazlar sadece kendilerinin insan olmadığını ortaya koyarlar bu yaptıklarıyla" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ala, devlet olarak ellerinden gelen her türlü imkanı, güvenlik konusunda ortaya koyduklarını belirterek,  şöyle devam etti:

"Mesele şudur millete daha fazla zarar vermeden bunların bu insanlık dışı tutumundan vazgeçmelerinin, yol yakınken dönmelerinin kendi lehine olduğunu söylüyorum. Burada onların da aileleri vardır kimse çocuğunun terörist olmasını istemez. Ben onların ailelerini, teröristlerin alilerini de biz devlet olarak hepsini düşünüyoruz. Ama onların da çocukların geleceğini daha önceki teröristler onların çocuklarını alıp dağda terörist yaptılar. Biz 79 milyon kardeşliğin gerektirdiği tutum içerisindeyiz bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz."

- "Biz terörün size zarar vermesini engelleyeceğiz"

Bakanlar Ala ve Kaya, daha sonra terör saldırısı nedeniyle zarar gören vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bir vatandaşın terör örgütü PKK'yı lanetlemesi üzerine Bakan Ala, "Terörist teröristtir bunun ayırımı olmaz. Biz de biziz bizim de ayrımımız yok. Bu böyle bilinsin. Biz terörün size zarar vermesini engelleyeceğiz. Hepimiz kardeşiz" dedi.

İki Nisan Polis Merkezinde incelemede bulunan Ala ve Kaya, hastanede tedavileri süren 4 yaralıyı ziyaret etti. Bakanlar valilik ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilisim