ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere Van’a geldi. Kentteki belediyeleri ve Valiliği ziyaret eden Kasapoğlu, kentte yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında ilgili bilgi aldı. Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni’nde konuşan Bakan Kasapoğlu, 13 ilçede yeni tesisleri Van halkımıza ve gençlerimiz ile buluşturacağız. Yine voleybol, basketbol, hentbol alanlarında halkımıza hizmet edecek 50’den fazla semt sahasını Van’a kazandırıyoruz.” Dedi.

Bir süre önce yapılan ziyaretlerle kentin ihtiyaçları kendisine aktarılan ve destek istenen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sözünü tutup Van ziyaretini gerçekleştirdi. Van’da dolu dolu bir program yapan Kasapoğlu, yeni yatırımların sözü ile geldiği kentte birçok ilçeyi ziyaret ederek bu ilçelere de müjdelerle gitti. Türkiye’nin en büyük genç nüfusuna sahip olan illerden birisi olan Van’a gençlik ve spor ile ilgili önemli haberler veren Bakan Kasapoğlu, 2021’de Van’da sporu ve gençliği memnun edecek yatırımların müjdesini de paylaştı. “Yeni tesisler dışında neler yapabiliriz diye yöneticililerle toplantı da istişarelerde bulunarak onları planladık. Elimiz ve torbamız dolu dolu bir şekilde 2021 yılına Van’da başlıyoruz.” Diyerek kentin bir spor şehri olacağını söyleyen Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Yatırımları başlıklı toplantıda Van’daki tüm ilçelere ayrı ayrı yapılacak spor yatırımlarını tek tek açıklayıp kente değer katacak bu yatırımlardan söz etti. Onlarca yeni spor yatırımı yapılacağını açıklayan Bakan Kasapoğlu, gençliğin bakanı olarak iki gün boyunca gençlerle oldukça renkli görüntüler veren buluşmalar da yaptı.

GENÇLERİN TOPA GARANE OYUNUNU KEYİFLE İZLEDİ

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Valilik bahçesinde Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve protokol tarafından karşılandı. Bakan Kasapoğlu, Valilik ziyaretinde yapılan ziyaretlerin ardından AK Parti Van İl Başkanlığına geçerek gençlerle bir araya geldi. AK Parti İl Başkanlığının ardından Tuşba Belediyesine geçen Bakan Kasapoğlu, burada Belediye Başkanı Salih Akman tarafından karşılandı. Bakan Kasapoğlu, Tuşba Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Atatürk Şehir Stadyumu ve Ferdi Sporlar Merkezinde incelemelerde bulundu. Daha sonra genç sporcularla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, şehir stadyumunda bölgede ‘Topa Garanê’ adıyla bilinen bölgeye has beyzbol oyununu izledi. Ferdi Sporlar Merkezinde incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, ardından Van’daki çeşitli kesimlerle bir araya gelip kentteki yatırımlar ve çalışmalarını konuştu. Bir otelde düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni’nde yapılan törende Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas’ın da görüşlerini paylaşırken Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’ın bir stadyum ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

BAKAN VAN’A GELİR GELMEZ GENÇLERLE BULUŞTU

Bakan Kasapoğlu Van’a gelir gelmez ilk buluşmasını gençlerle yaptı. Cuma akşamı Van’a inen Bakan Kasapoğlu ayağının tozuyla Van Tuşba Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu.   Bakanı Kasapoğlu, Gençlik Merkezi'nde bir araya geldiği gençlerle türkü söyledi. Havalimanında karşılandıktan sonra hemen gençlik merkezine gelen Kasapoğlu burada kişisel gelişim, ahşap, seramik, güzel sanatlar, müzik ve bilişim atölyelerini gezerek gençlere kitap dağıttı. Bakan Kasapoğlu, gençlerle türkü söylemesinin ardından akşam ki programını tamamlarken, sabah saatlerinde ise Van Valiliğini ziyaret ederek bugünkü ziyaretlerine başladı.   

KASAPOĞLU: “VAN GENÇLİĞİ HEP GÜNDEMİMİZDE OLDU”

Bakan’ın ikinci programı da yoğun bir tempoyla geçti. Valilik, Ak Parti ziyaretleri sonrası düzenlenen toplantıya geçen Bakan Kasapoğlu o programda kentteki gençlik ve spor yatırımlarına değindi. Bakan o toplantıda konuşmasına şu sözlerle başladı: “Van heyecan, gençlik, umut, tarih, medeniyet ve tabiat demek ve pek çok güzelliği içinde barındıran bir şehir. Her anı coşkulu ve heyecanlı bir ziyareti gerçekleştirdiğimizi belirtmek istiyorum. Özelikle Van halkına ve yöneticilerimize misafirperverliklerinden ve samimiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz yerel yönetimlerdeki seçim döneminde bir ziyaretimiz oldu. Onun akabindeki süreçte Van gençliği hep gündemimizde oldu. Gerek vali gerek milletvekilleri gerekse teşkilatlarla her daim Van’ı büyükşehir alanı ilçeleri ve köyleri, gençleri, sporcuları, kadınları nasıl daha fazla desteklenebilir. Gençlik ve spor alanındaki yatırımlarımızı Van’da daha iyi noktalara taşıdığımızın gayretini gösterdik.”

“VAN, SPORDA MARKA ŞEHİR”

2020 yılında hem yeni tesis yaptıklarını hem de bakım gerektiren tesisleri yenilediklerini hatırlatan Kasapoğlu, şunları kaydetti: “Yeni tesisler dışında neler yapabiliriz diye yöneticililerle toplantı da istişarelerde bulunarak onları planladık. Elimiz ve torbamız dolu dolu bir şekilde 2021 yılına Van’da başlıyoruz. Van sporda marka şehir, sadece bölge için değil ülkemiz içinde sporda önemli bir marka şehir olma noktasında önemli bir adımı inşallah bugün gerçekleştiriyoruz. Van Büyükşehir başta olmak üzere ilçeleriyle e köyleriyle adeta Van’ı hem gençlik yatırımlarımda hem de spor yatırımlarında yeni bir döneme başlatıyoruz. Bu yeni dönemin Van gençliği için ve tüm kent halkı için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

“VAN’IN DEĞERLİ GENÇLERİYLE GURUR DUYMAYA HEYECAN DUYMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Cümlelerini sürdüren Kasapoğlu, “Genç sporcu kardeşlerimiz bizim gurur kaynağımız, bizim tek büyük umudumuz ve onlar için buradayız. Onların sayısını çoğaltmak ve onları daha güçlü yapmak için buradayız. İnanıyorum ki bu çalışmalarımızla bugünkü tören vesilesiyle ve bundan sonraki çalışmalarla yarınla Türkiye’nin her alanında olduğu gibi İstiklal Marşı ve şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak sporcularımızın çok daha fazla olmasıyla birlikte çok farklı yarınlar olacaktır. Bizde Türkiye’deki gençlerimizle ve Van’ın değerli gençleriyle gurur duymaya heyecan duymaya devam ediyoruz. Biz inşa edenlerden olduk ve hiçbir zaman gençlerimizle aramıza kimsenin girmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Umudumuz gençlerimizdir. Her alanda kişilik ve karakterleriyle bu emaneti daha yükseğe taşıyacaklardır. Bizde onlar için bu çalışmaları bir bir hazırlamaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

YENİ STADYUM YOK AMA 13 İLÇE DE YENİ TESİSLER VE 50 MAHALLEYE SEMT SAHASI VAR

Van’ın stadyumunu adeta yeniden inşa ettiklerinden söz eden Kasapoğlu, pek çok alanda yeni yapılacak tesislere değinerek şunları açıkladı: “Stadyumun tüm alanlarının yenilenmesi ve sahadaki spor salonları, tenis kotlarıyla, atletizmiyle ve pek çok imkanlarla sporcularımızın hizmetinde olması bizi mutlu etti. Gerçekleştireceğimiz imzalarla birlikte Edremit, Erciş, Gevaş, Muradiye, Saray, Tuşba, Bahçesaray, Gürpınar, İpekyolu, Çatak, Özalp, Çaldıran ve Başkale’de yeni tesisleri Van halkımıza ve gençlerimiz ile buluşturacağız. Van’da gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacaktır. Yine spor salonu olmayan ilçemizde kalmayacaktır. Bu projeler en kısa zamanda tamamlanacaktır.”

“DAHA FAZLASINI DA YAPACAĞIZ” DEDİ

“Nasıl bugün bunları imzaladıysak bunları gerçekleştirdikten sonra da verimli bir şekilde kullanma ve 7/24 hizmet verme adına da bizzat çalışacağız. Bununla birlikte voleybol, basketbol, hentbol ve her alanda halkımıza hizmet edecek 50’den fazla semt sahasını Van’a kazandırıyoruz. Daha fazlasını kazandırma adına da çalışmalarımıza başladık. Spor yapmak isteyen herkese sporu erişebilir kılma adına her türlü imkânı sunmaya devam edeceğiz. Bugün şaha kalkma dönemi ve buda onun başlangıcıdır. Daha fazlası ve daha çoğu halkımızın isteğine göre halkımızın emrinde olmaya devam edeceğiz. Spor branşlarının hepsini de önemsiyoruz ve halkımızla buluşturma adına çalışmalarımızı devam edeceğiz.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN BAKAN KASAPOĞLUN’A TEŞEKKÜR…

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “Bugün imzalarını atmış olduğunuz birçok yeni projemize destekleriniz için bulunduğumuz törende Van’ın ciddi bir genç nüfusu var. Burada açacağımız spor tesisleriyle çok katkı sunacağını belirtmek istiyorum. Her bir kardeşimiz çaba sarf ederek çalışıyorlar. Ayrıca burada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanlarında olduğunu görmeleri hem bizim göğsümüzü kabarttı hem de kardeşlerimizin de moral ve motivasyonunu arttırdı. Yatırımlar için canı gönülden teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

ARVAS KÜRTÇE BİR DEYİŞLE SESLENDİ

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, sayın bakanın Van’da oluşuyla verdiği müjdeler bizi sevindirdi. Gençlik önemli ve bizde gençlerin imkanlarına dokunduk. Birileri gençlere üç alternatif sunuyor ya mezara ya mağaraya ya da dağa gitmeleri için uğraşıyorlar. Bizde diyoruz ki ölüme değil diriltmeye gitsinler. Gençlerimizi farklı yerlere çekmelerine izin vermeyeceğiz. Bu güzel mekanlarla ve yöresel bir sözle konuşmama son vermek istiyorum. “Mekan xaşê bi mekîna” yani mekanlar mekinleriyle beraber güzeldir. Bu güzellikler gençlerimiz içindir. Sayın bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Van’a hayırlı uğurlu olsun.” Cümlelerini kullandı. 

VALİ BİLMEZ, “VAN’IN STADYUM İHTİYACI VAR” DEDİ. 

Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol töreninde konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Gençlik ve Spor Bakanlığın ilimizde gerçekleştirdikleri yatırımların protokolleri imzalandı. Başka Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve tüm ekibine, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın bakanlığa ulaştırdığı taleplerin hemen hemen tümünün kabul edildiğine tanık oldum.  Bunun için hem şahsım hem de Van halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm taleplerimizin karşılandığını söylemek isterim. Şehri stadımız orta vadede ihtiyaçları giderilecek şekilde neredeyse yeniden yapıldı. Ama uzun vadede Van halkının bir stadyum beklentisinin olduğunu da sayın bakanımız bizden çok daha iyi biliyor. Bunu da sile getiriyorum. Tesislerimizin gençlerimize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim