ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ - Van’da 19 –24 tarihleri arasından açık olacak olan ‘Van Mobilya Fuarı’ Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla kapılarını açtı. 

Modernizasyon çalışması tamamlanan ‘Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılışı ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sabah saatlerinde Kapıköy Sınır Kapısı’nı açılışını gerçekleştirdikten sonra Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19 –24 tarihleri arasından açık olacak olan ‘Van Mobilya Fuarı’ açılışını gerçekleştirdi.  

‘Van Mobilya Fuarı’nın açılışı gerçekleştirdikten sonra Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Şehrivan Gazetesi’ne fuarla ilgili önemli demeçlerde bulundu. 

GÜLER: FUARI İLK GÜNÜNDE ZİYERETÇİ AKINI

Fuarın ilk günü olmasına rağmen ziyaretçiler sabah saatlerine fuar merkezine akın etmeye başladığını dile getiren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Fuar kentin ekonomisine ciddi manada katkı sunacak. Birinci Van Mobilya Fuarının açılışını Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve değerli katılımcılar ile birlikte açtık. Beklentimizin üzerinden bir ilgi var. Pazar gününe kadar açık olan fuarımıza herkesi davet ediyoruz. Fuardaki tüm firmalarımız Van’da bulunan firmalardır. Ama Türkiye genelinde büyük markadalar da bulunmaktadır. Büyük indirimler mevcut. Herkesin gelip fuarı ziyaret etmesini istiyoruz.” dedi. 

GÜLER: FUARA 40 FİRMA, 150 FARKLI MARKA SERGİLENİYOR

Güler, fuardaki amaçlarının bir sonraki yıllarda Van’ın mobilya ve ev tekstili sektöründe merkez haline getirmek istediklerini dile getirdi. Güler, “Gerek il dışında gerekse yurt dışında büyük ziyaretçiler çekerek Van’ın ekonomisine tanıtımına ve turizmine katkı sağlamaktır. Toplamda 40 firmamız fuara katıldı. 150 civarında da marka sergileniyor. Türkiye’nin büyük markaları var. Büyük markaları indirimli şekilde bulabileceğiniz bir fuardır.  Halkımızın bu fırsatı değerlendirmesini istiyoruz. Fuar gün içerisinde ziyaretçi akınına uğradı. İnsanların erken saatte gelip fuarı ziyaret etmesi beklemediğimiz bir durumdu. İlk gün olmasına rağmen çok güzel çok verimli geçti. İnsanlar memnun ve satışlarda gayet iyi gidiyor. Ekonomiye iyi bir katkısının olacağına inanıyoruz. Hedefimiz fuara 30 bin ziyaretçinin gelmesi ve bu rakamın üstüne çıkacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim