İçişleri Bakanı Soylu, "Tehlikeli araba kullananlar, makas atanlar konusunda Adalet Bakanımız, Bakanlığımız da çok hassas, gerekli kanuni düzenlemeler hazırlanmaktadır." dedi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Şehirlerarası Otobüs Kazaları ve İlgili Kurumlarla Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

 

TRAFİK DENETLEME NOKTALARI OLUŞTURULDU

 

Soylu, konuyla ilgili 9 Nisan'da yeni bir uygulama başlattıklarına işaret ederek, "Kazaların yogˆun oldugˆu gu¨zergahlarda özellikle otobu¨slere yo¨nelik ve digˆer arac¸lara yo¨nelik trafik denetleme noktaları olus¸turduk. İlk o¨rnegˆini Amasya-Merzifon, Çorum-Osmancık D-100 ve D-750 karayolu u¨zerinde yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Belli bir plan dahilinde bu noktalarımızın da sayısını arttıracagˆız." dedi.

 

OTOBU¨S DENETİMLERİNDE YU¨ZDE 63 ARTIS¸

 

Tu¨m otobu¨s denetimlerinde yu¨zde 63 artıs¸ gerc¸ekles¸tirdiklerini ve bu denetimler sayesinde 2016 yılına go¨re 2017 yılında meydana gelen tu¨m otobu¨s kazalarında yu¨zde 12,4 azalıs¸ görüldüğünü vurgulayan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Ayrıca otobu¨s kazalarının yogˆun oldugˆu gece 2 - sabah 8 arası yaptıgˆımız bu denetimler sayesinde bu periyottaki kaza sayısında aslında çok azalış sağlamadık yu¨zde 3,5. Çok daha fazla azalış sağlamamız lazımdı. Yine bu periyottaki can kayıplarında ise yu¨zde 11,1 oranında azalma elde ettik.

 

MAKAS ATANLARA CEZA YOLDA

 

Soylu, "Özellikle tehlikeli araba kullananlar, makas atanlar konusunda Adalet Bakanımız, Bakanlığımız da çok hassas, gerekli kanuni düzenlemeler hazırlanmaktadır." dedi.

 

Trafik kazalarının sektör temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların ortak aklıyla ortaya koyacakları politikalar sayesinde azaltılabileceğine işaret eden Soylu, toplantının bu soruna katkıda bulunacağı düşüncesinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilisim