Bakan yardımcısı Fatih Çiftci, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de işçinin, memurun ve emekçilerin bayramı olarak kabul edilen 1 Mayıs'ı büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. 

 

Çiftci şu ifadelere yer verdi: "Yüce meclisimiz, ülkemizin kalkınmasında ve ekonomimizin güçlenmesinde önemli rol oynayan emekçilerimizin bugünü bayram havasında kutlamaları için emek ve dayanışma günü tatili olarak kabul etmiş, daha önce yaşanan üzücü olayların ardından kutlamalara kapatılan Taksim Meydanı ise tekrar kutlamalara açılmıştır. Bugünün bayram havasında kutlanması için tüm kesimlerin duyarlı ve serinkanlı olmasına ihtiyacımız var."

 

Çiftci mesajında son olarak, "Üzülerek ifade etmeliyim ki, geçmiş yıllarda birlik ve beraberliğimizden hoşnut olmayan bazı bölücü, yıkıcı ve illegal örgütler ile marjinal gruplar, emekçilerimizin arasına girerek bu önemli günde, istemediğimiz ve hiçbir zamanda arzu etmediğimiz üzücü olayların yaşanmasına sebep olmuşlardır. Meclisimizin tatil olarak kabul ettiği 1 Mayıs'ın anlamına ve insan onuruna yaraşır şekilde dostluk, kardeşlik ve dayanışma içerisinde bir bayram havasında kutlanacağına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten duygularımla kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." Dedi.

Editör: TE Bilisim