Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 16 Nisan 2017 tarihli referandumla oylanacak olan anayasa değişikliği teklifine ilişkin 200 bin broşür bastırarak, Van genelinde dağıtımına başlandığını belirtti. 


Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 10-11 Şubat 2017 tarihlerinde Van il ve Erciş ilçesi dâhilinde sivil toplum kuruluşları ve yerel oluşumlarla bir araya gelerek; genelde ülkemizin, özelde Van'ın gündemi ve sorunlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Bu bağlamda anayasa değişikliği teklifine ilişkin istişarelerde bulunduklarını ve 82 oda başkanını ziyaretlerinde referandum teklifine "evet" sözü aldıklarını hatırlatan Çiftci; "Kararlılık ve azimle yürümek adına hemşehrilerimizin AK Partimize ve hükümetimize gösterdiği yakınlık ve muhabbetin güçlendiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Şimdi de dağıttığımız bilgilendirme broşürleriyle Erciş'ten başlayarak Van il merkezi ve diğer ilçelerimizde de hemşehrilerimizin anayasa değişikliğine neden evet diyeceklerini anlatıyoruz. İnşallah 17 Nisan sabahı bu emeklerimiz karşılığını bulacak ve sistemin neden olduğu hantallıktan kurtulan ülkemiz hak ettiği müreffeh yarınlara ulaşacaktır" dedi.
Referanduma kadar vatandaşa doğruları anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Çiftci, "200 bin adetle başladığımız bilgilendirme broşürlerini 500 bin adete ulaştıracağız. Hemşehrilerimizin neyi oylayacaklarını bilerek sandığa gitmeleri çok önemli. Bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim