ŞEHRİVAN ÖZEL -  Yıllardır Van'ın tam anlamıyla çalışmasını dört gözle beklediği Kapıköy ile ilgili flaş açıklama geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, son günlerde yeniden gündem olan Kapıköy ile ilgili projesi çalışmalarının tamamlandığını duyurarak, inşa faaliyetlerinin yakın zamanda başlayacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaret ettiği, Van TSO'nun da hafta boyunca Van Shopping Fest ile ilgili temaslarda bulunduğu İran ile yeniden olumlu görüşmeler yapılmıştı. Van TSO heyeti yıllardır sorun olarak duran ve Kapıköy'e engel olan Kotur Deresi'ndeki yol yapım çalışmalarını yerinde incelemiş ve çalışmaların startının verildiği müjdesini Vanlılar ile paylaşmıştı.

 

BİR MÜJDE DE ÇİFTCİ'DEN

Yol yapım çalışmaları, iki ülkenin karşılıklı olumlu görüşmelerinden sonra bir müjde de Gümrük ve Ticaret Bakanı Fatih Çifci'den geldi. Geçtiğimiz yıl Gümrük Ticaret İşletmeleri (GTİ)'nin çalışmalara başladığı ancak yaşanan olaylardan sonra yeniden sessizliğe büründüğü Kapıköy ile ilgili bu kez Çiftci'den net bir açıklama geldi. Göreve geldikten sonra Kapıköy ile ilgili yoğun temaslar sürdüren, geçtiğimiz haftalarda da Van'a gelen Çiftci, GTİ'nin yaptığı proje çalışmalarının tamamlandığı müjdesini paylaşarak, Van'daki çalışmaların başlayacağını duyurdu.

 

ÇİFTCİ, PROJE TAMAM!

Çiftci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kapıköy'ün modern projesinin detaylarını da paylaşarak şu ifadelere yer verdi: "Kapıköy Sınır Kapımızın Projesi tamamlandı Yakın Zamanda yapımına başlanacaktır Van'ımıza ve Ülkemize Hayırlı olsun." dedi.

 

İŞTE YENİ KAPIKÖY!

TAKVA DA AÇIKLADI

Öte yandan Van TSO yönetim kurulu başkanı Necdet Takva da bu gelişmeyle ilgili görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaşırken: "Gümrük Ticaret Bakan Yrd. Sayın Fatih Çiftci Kapıköy'ün projesini onayladıklarını ve Haziran sonunda temel atacaklarını bildirdi. Van ve bölgenin gelişmesi açısından önemli olan bu gelişme yılların beklentisine karşılık gelmektedir. Sayın Bakan'a teşekkür." dedi.

Editör: TE Bilisim