Orhan AŞAN - Şehrivan


Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığından geçimini sağlayan balıkçılar, balığı toptancılara ucuz satmaktan şikayetçi. Balığın tanesinin kendilerinden 1,5 TL'ye alındığını, vatandaşa ise 7 TL'den satıldığını belirten balıkçı Ahmet Ülgen, “Zorluğu biz çekiyoruz parayı toptancı kazanıyor” Dedi.

Van Gölü'nün endemik türü olan ve nesli koruma altına alınan inci kefali, Van Gölü havzasında yaşayan yaklaşık 15 bin kişinin geçim kaynağı. Ancak balıkçılar, son yıllarda avladıkları balıkların toptancılar tarafından çok ucuza kendilerinden alındığını belirterek, buna bir standart getirilmesini istedi.

TOPTANCI HALİ İSTİYORLAR

Adır Köyü'nde yıllardır geçimini balıkçılıkla sağlayan Ahmet Ülgen, toptancının kendilerinden balığın tanesini 1.5 TL'ye aldığını, vatandaşa ise 7 TL'ye sattığını belirterek, balıklarını daha iyi pazarlamaları için hal kurulmasını istedi. Ülgen, “Tüm zorluklara rağmen avladığımız balıklar bizim masrafımızı bile çıkarmıyor. Tek kazanan toptancı oluyor. Buna bir standart getirilmesini ve balıklarımızın hak ettiği fiyattan satılması için hal yapılmasını istiyoruz” Dedi.

Editör: TE Bilisim