Mersin’in Tarsus İlçesi'nde evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüze uğrayarak öldürülen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için Van Barış Anneleri İnisiyatifi tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Özgecan'ın vahşiler tarafından katledildiğini belirten Cahide Ölmez, Nihat Doğan'ın attığı tweet için de “Mini etek giymek ayıp değil. Haddini bilsin, kadınların hakkına girmesin, çok fazlada gereksiz konuşmasın.” Dedi.


Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için Barış Anneleri İnisiyatifi tarafından dernek binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya 20 kadın katıldı. Kadınlar Özgecan için sloganlar atarak destek verdi. Toplanan kadınlar adına basın açıklamasını Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Cahide Ölmez yaptı. Özgecan'ın katledildiğini belirten Ölmez, “Özgecan hepimizin kızıdır. Ben bu zalimleri kınıyorum. Bugün dünyanın her yerinde kadınlara zülüm yapılıyor. Bu zülüm Şengalde Rojava da Kobanide de yapıldı. Şimdide bu katiller tarafından Mersin'de aynısı yapıldı. Biz bunu yapanları ve bu zihniyeti kınıyoruz.” Dedi.

 

 
‘NİHAT DOĞAN'I KINIYORUZ’
 

Şarkıcı Nihat Doğan'ı da eleştiren Ölmez, “Mini etekte hiç bir ayıp yoktur. Bugün dünyanın her yerinde kadınlar öğrenciler mini etek giyiyor. Bu vahşeti mini eteğe bağlamak yanlıştır. Biz bu söylemi kabul etmiyoruz. Doğan'ın kızı varsa belki bir gün mini etek giymeyi tercih ederse bu sözü onun içinde kullanır mı? O kendisine baksın ve konuşmasını öğrensin. Her şey sahneye çıkmak değildir. Haddini bilsin, kadınların hakkına girmesin, çok fazlada gereksiz konuşmasın. Biz Doğanı bu sözler için kınıyoruz.” Şeklinde konuştu. 


 
ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN
Editör: TE Bilisim