Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi’nde MİNA-DER tarafından “barış” adı altında bin adet fidan dikildi. Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutları yanında ki boş bir arazide gerçekleştirilen fidan dikimine İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Van MİNA-DER Başkanı Adil Kotay, Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Fidan dikimi öncesi kampanyaya ilişkin açıklama da bulunan Van MİNA-DER Başkanı Adil Kotay, kirlenen yeryüzü ve tahrip edilen doğaya karşı toplumu bilinçlendirmek ve doğayı korumak için böylesi bir çalışma yaptıklarını söyledi.

“TÜRKİYE’DE Kİ SAVAŞ TAHRİBATINA KATLANMIYORUZ”

Anadolu ve Mezopotamya’nın mirasçıları olan herkesin doğaya sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kotay,” Bizler toprağı işledik. Hayvanları ehlileştirdik, bağrımızdan onlarca yeni medeniyetler yükselterek, on binlerce yıl tüm dünyaya öncülük yaptık. Günümüzde ise tüm dağlarımız çorak, tüm ovalarımız verimsiz hale geldi. Kentlerimiz beton yığınları, sularımız kirli, havamız ise dumanlı oldu. Tahrip edilen doğanın, kirlenen insan olduğunu, çocuklarımızın geleceğini karartmak olduğunu halaya anlayamadık mı? Şu gerçeği hatırlatmak ve vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmek için ülkemizde savaşın tahribatına katlanmak ve katılmak istemediğimizi kamuoyuna deklere ediyoruz” dedi.

Ülkenin Doğusundan, Batısına, Güneyinden Kuzeyine kadar her 4 parçanın tamamına barış fidanları dikerek barış iklimin ülkenin çocuklarına armağan etmek için böylesi bir kampanyayı başlattıklarını dile getiren Kotay, Van’da kampanyaya öncülük ederek bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Fidan dikim kampanyasına katılan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav ise, kampanyanın barış için önemli olduğunu, kampanya da emeği geçen herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Bidav ve çok sayıda yurttaş fidan dikimi gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim