Van Baro Başkanı Murat Timur beraberindeki 60 avukatla birlikte Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Avukatlarla tek tek tokalaşan eş başkanlar daha sonra görüşmeye geçti. Avukatlar adına konuşan Van Barosu Onursal Başkanı Hüsnü Ayhan, meslektaşlarının tekrar seçilmesine mutlu olduklarını belirterek, eş başkanları tebrik etti.

AYHAN: KAYA BİR SEMPATİ YARATTI

Önceki 5 yılda belediye çalışmalarının bazı engellemelere maruz kaldığını aktaran Ayhan, belediye başkanının cezaevine girmesinin birçok çalışmayı da aksattığını söyledi. Bekir Kaya'nın dürüstlük konusunda Van kamuoyunda çok büyük bir sempati yarattığını aktaran Ayhan, "Çünkü bazı devlet kurumlarında laçkalaşmalar var. Böyle bir dürüstlük kamuoyunda oluşmuşsa bu sayın başkanımızın çalışmasından ve davranışlarından kaynaklıdır. Onun için sizleri başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Özellikle Van’ın trafik ve alt yapı sorunu var. Özellikle Van Gölü çok sahipsiz. Toprak doldurmak suretiyle Van Gölü’nü işgal ediyorlar. Bu konuda sayın başkanımızın ileride ki çalışmalarında bunu dikkate alacağını umut ediyoruz" dedi.

KAYA: HALKIMIZA KARŞI MAHCUP OLMAYACAĞIZ

Ayhan'dan sonra konuşan Eş Başkan Bekir Kaya, halka verdikleri sözleri yerine getirmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade eden, belediyelerin hizmet kurumları olduğunu bu hizmetin en iyi şekilde halka yansıması için de çalışmalar yapacaklarını belirtti. Kaya, "Partilere belirli bir süre halk yetki veriyor. Maaşlarını veriyor maddi ve manevi kaynaklarını teslim ediyor. Belediyelere, belediye başkanlarına, belediye yönetimine düşen o beş yıllık süre zarfında halkın teslim ettiği emaneti iyi bir şekilde korumaktır. İnşallah biz de halkımızın huzurunda mahcup olmayız ve bu hizmeti hep beraber yaparız. Sizin de desteğiniz ve katkınızla öneri ve görüşlerinizle inşallah başarılı olacağız. Desteğinizi her zaman yanımızda hissettik teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ÇOBAN: BÜTÜN RENKLERİ ŞEFFAFLIKLA TEMSİL EDECEĞİZ

Daha sonra konuşan Eş Başkan Çoban ise, Baro'nun seçim sürecinde ve seçim gecesinde gösterdiği emekten dolayı teşekkür etti. Çoban, "Her konuşmamızda söyledik 30 Marta kadar kentimizin bir rengini temsil ediyoruz ama 30 Mart'tan sonra bütün renkleri ortak, eşit derecede ve şeffaflıkla temsil edeceğiz. Bu açıdan bu söze uygun bir pratik sergileyeceğimizi düşünüyoruz. Bu iki kişiyle temsil edilecek bir pratik. Biz de bir kez daha sizlerin karşısında aynı sözümüzü tekrarlıyoruz. Ayrımsız, herkese eşit mesafede bir hizmet sözü veriyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim