Van Barosu Van’da yaşanan istismar olayı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama yapan Baro Başkanı Murat Timur, “Bugün Van Barosu olarak gündeme meşgul eden bebek istismarını ile ilgili bir açıklama yapmayı düşündük. Bu olay aslında insanlığın geldiği son aşamayı gösteriyor. Bebeklerin istismara uğraması toplumda vahim derecede karşılanan bir olaydır.” Dedi.

 

ŞÜPHELİLERİN UYUŞTURUCU KULLANDIĞI İDDİASI VAR

Baro olarak yaklaşık iki gündür yakından olayı takip ettiklerini ifade eden Timur, 3 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 3 şüphelide tutuklandı.” Diye belirtti.  Olayın 38 günlük bir bebeğe yönelik istismar olayı olduğuna vurgu yapan Timur, “Otopsi raporunda bebeğin ölüm nedeni başına aldığı darbe sonucu ölümü gerçekleştiği belirtiliyor. Ayrıca bebeğin vücudunun belli noktalarında darp edildiği yönünde tespitler var. İstismar noktasında bir takım bulgular var. Adli tıp kurumu özellikle çocuktan alınan dokularla birlikte bu konuda net tespit yapacak. Dikkat edilecek hususlardan bir tanesi çocuğun annesinin de şüpheliler arasında tutuklanmış olması.  Yine diğer soruşturma dosyasında dikkat edilecek bir diğer husus şüphelilerin uyuşturucu kullandığı iddiası. Uyuşturucu konusu uzun zamandık zaten gündemi meşgul ediyor. Buda bu sorunun çözümü için çalışmalar yapılması gerektiğini bir daha akla getiriyor. Uyuşturucu kullanım yaşının çok aza düşmesi dikkat edilecek noktalardan bir tanesi.” İfadelerini kullandı.  

 

“ŞÜPHELİLERİN EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Timur şöyle konuştu: “İstismar konusu daha öncede bize yansıdı. Ancak bu konular soruşturmanın gizliliği açısından çok fazla gündeme gelemiyor. Özellikle 40 günlük bir bebeğin istismara uğrama şüphesi hiçbir toplumda hiç karşılaşılmayan bir olay. Bizde bu konuda bilgilendirme amaçlı böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Şüphelilerin 3’ü tutuklandı. Bizde baro olarak bu olayın takipçisi olacağız. Daha detaylı bilgiler toparlandıktan sonra yeni bir açıklama yapmayı düşünüyoruz. Soruşturmanın ilk aşaması tamamlanmış oldu. Ama şunu ifade edeyim bu da insanlığın geldiği son noktadır. Bizde bu şüphelilerin en ağır cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

 

ŞÜPHELİLERDEN BİR TANESİ İSTİSMARI İTİRAF ETTİ

Şüphelilerden 2’sinin verdikleri savunmada istismarı reddettiklerini kaydeden Timur, bir diğer şüphelinin ise istismarı doğrulayacak bir beyanda bulunduğuna dikkat çekti. Timur, “Şüphelilerinden bir kısmı istismar olayını reddederken bir tanesi istismar olayını doğrulacak bir beyanda bulundu. Şüphelilerden 3’ü de ‘Çocuğu beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak derecede kişiyi öldürme’ ve bir tanesi hakkında da uyuşturucu madde kullanıma suçundan tutuklandı.” Dedi. 

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim