Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Bağcılar'da Engelliler Sarayı'nda engelli vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar;

"Bütün engelli ailelerini selamlıyorum. Korumacı bir yaklaşım yerine hak temelli bakış açısını esas aldık. Maaş ve sosyal haklarda önemli iyileştirmelere gittik. Görmeun engellilerin yanında kimse olmadan yürümesini sağlamak için projeler üretiyoruz. Engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal düzene aldık.

 

''BUNUN DÜNYADA BİR BAŞKA ÖRNEĞİ YOK''

Engellilerimizin istihdamına yönelik önemli atılımlar sağladık. 2015'te 41'i aştı kamuda istihdam edilen engelli kardeşimiz. Bu tarihi bir rekordur. Bunun dünyada bir başka örneği yoktur."

Tek amacımız engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yüzlerinin daha fazla gülmesidir. Burada bütün engelli kardeşlerimin yüzlerini güler gördüm. Bu kardeşlerimiz herkesten daha çok mutlu olmayı hak ediyor. Biz de bunun için her zaman yanlarında olacağız."Ailelerin kısa süreli bakım sorunu hallediyoruz. Kimse bizim iktidarımız döneminde sahipsiz kalmayacak. Engelli kardeşlerimizin arkasında Türkiye Cumhuriyeti var. Her birini kendi ailemiz olarak görüyoruz. Engelsiz bir hayat için gerekeni yapıyoruz.

 

''350 BİN ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN...''

350 bin engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalarını sağlayacağız.Engellilerin gün içinde faaliyetlere imza atması için gençlik merkezleri kuracağız.Bağcılar Engelliler Sarayı'ndaki eğitim faaliyetleri buranın okul gibi işlemesini sağlıyor. Yok yok, her alanda mesleki eğitim var. Vaktim olsa buradaki berberlere traş olur, burada yapılan pastaları yerdim."


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim