AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan ziyareti öncesi son dakika açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın doğalgazı kapatma durumu hakkındaki bir soruya Davutoğlu, "Türkiye'nin enerji politikası vardır. Rusya'yla yaşadığımız olay nedeniyle değil enerjileri çeşitlendirmek hep son derece boyutlu politikalar takip ettik. Doğalgaz konusunu Azerbaycan'da kapsamlı bir şekilde ele alacağız. Doğalgazın arttırılması yönünde talepte bulunacağız." dedi.

 

IŞİD PETROLLERİ İDDİASI

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik "IŞİD'le petrol ticareti yapıyor" suçlamasına da cevap veren Davutoğlu, "Son bir hafta içinde Rus basınında ve yetkililer tarafından açıklama soğuk savaş döneminde propaganda yapılmasını hatırlatıyor bana. Rusya'nın 25 yıl içerisinde sovyetik özellikleri ortaya çıkıyor. Yayılmacı bir etki içinde komşu ülkelerle sorunlar yaşamak ve nihayet bir propaganda makinesini çalıştırmak. Bu sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmesin. Kimin ne yaptığı ayan beyan.

DAEŞ'ten biz petrol alacağız da, onu satacağız da.. Böyle bir şeyin tartışılması bile abes. O bölge bütün ülkeler tarafından izleniyor. Gizli bir ticaretin imkanı yok. Aksine DAEŞ'in Suriye rejimi ile girdiği kirli işbirliği hakkında onlarca delil var" ifadesini kullandı.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim