Son valiler kararnamesiyle Van valiliğine atanan Vali İbrahim Taşyapan ilk esnaf ziyaretini ilkleri başaran Bak Hele Bak’a yaptı. Misafirleriyle sabah kahvaltısı ve ziyaret için Bak Hele Bak’a gelen Vali Taşyapan, Van’ın turizm elçisi Yusuf Konak ve ekibi tarafından karşılandı. Kahvaltı sarayını dolaşan Vali Taşyapan, kahvaltı çeşitlerini test ederek, mekanın Van’ı temsil ettiğini dile getirdi.

 

Van’a ilkleri yaşatan, Van’ın turizm elçisi olan Bahk Hele Bak’a Vali İbrahim Taşyapan’Dan ziyaret. Van’a atanmasıyla birlikte kent merkezi ve ilçelerde ziyaretlerini sürdüren Vali Taşyapan ilk esnaf ziyaretini de Van’ın kahvaltı kültürünü yaşatan Bak Hele Bak kahvaltı sarayına gerçekleştirdi. Misafirleri ile Bak Hele Bak kahvaltı sarayına gelen Vali Taşyapan’ı Van’ın turizm elçisi Yusuf Konak ve ekibi karşıladı.

 

İLK VAN KAHVALTISINI TATTI

Kahvaltının 40 yıllık ustası Yusuf Konak tarafından ‘Başım gözüm üstüne geldiniz’ sözleriyle karşılanan Vali Taşyapan ile beraberindekiler 40 yıllık Van kahvaltı ustası Bak Hele Bak Yusuf Konak’ın elinden ilk Van kahvaltısını tattı. 40 yıldır kendilerini Van kahvaltısını ve Van kültürünü tanıtmaya, geliştirmeye, yaşatmaya ve duyurmaya adadık’ diyen Yusuf Konak, Vali Taşyapan ve beraberindekilerin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

KONAK TÜM DETAYLARI ANLATTI

Kahvaltı ustası Yusuf Konak tarafından vali Taşyapan ve beraberindekilere Van’ın kahvaltı sarayı gezdirildi. Kahvaltı kültürünü anlatmak, bölgenin gururu olan Van kahvaltısının bir temsilcisi olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Yusuf Konak, vali Taşyapan ve beraberindekilere, dizaynı bitmek üzere olan ahşap konseptli açık alanı, divan sofrasını, yer sofrasını, toplantı salonunu, mutfağı, Van ekmeği fırınını, bebek bakım ve oyun alanını, kapalı mekandaki oturma hizmet alanını ve de sunulan leziz ürünlerin hazırlanışını ve sunumunu tüm detayı ile anlattı.

 

VALİ TAŞYAPAN: VAN’I TEMSİL EDEN BİR MEKAN

Tanıtılan ürünleri test eden ve tadan vali Taşyapan ve beraberindekiler, Bak Hele Bak kahvaltı sarayının Van’ı temsil eden bir mekan olduğunu dile getirdi. Van kahvaltısını her fırsatta tanıtmaya devam edeceklerini söyleyen Yusuf Konak ise, “40 yıldır yaptığımız asırlık lezzetleri, Van misafir kültürünü, Van’ın markası ve Van’ın aynası olan Van kahvaltısını her dilde, her fırsatta ve her defasında gururla anlatmaya tanıtmaya ve tattırmaya söz verdik.” Dedi.

 

SOHBET BEĞENİ TOPLADI

Vali Taşyapan’ın güler yüzü ve sıcakkanlılığı kahvaltı sarayında kahvaltı yapan kurum amirleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar ayaküstü sohbet etmesi beğeniyle karşılandı. 

Editör: TE Bilisim