Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), basında sansürün kaldırılışının 108 yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

 

VGC'den yapılan yazılı açıklamada, "Basında sansürün kaldırılışının 108 yıl dönümü dolayısıyla Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak basın bayramını kutluyoruz. 24 Temmuz basın bayramını darbe girişimi karşısında medyanın dik ve kararlı duruşuyla karşıladık. Medyamız kalkışmaya gerekli cevabı vererek karanlık bir darbeyi önlemiştir" denildi.

 

“DEMOKRASİ SAVUNUCUSU MEDYAMIZI KUTLUYORUZ"

Açıklamanın devamında ise, "Basın bayramını 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini ardından karşılamaktayız. Bu günü basın bayramı olarak kutlamanın ötesinde gözü dönmüş vahşilerin öz halkına kurşun yağdırdığı, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanını hedef aldığı bir darbe girişimi sonrası ulusal yerel medyamız tankın topun ve silahların gölgesi altında demokrasimizin gururu olmuştur. Tüm ülkede olduğu gibi Van'ımızda da gazeteciler, medya kurumlarımız demokrasimizin savunuculuğunu yapmış ilk andan itibaren darbe girişimine karşı durmuştur. Darbe girişimini bayrama döndüren halkımıza ne kadar minnettar sak gazetecilere de o kadar minnettarız. 15 Temmuz darbe girişimine karşı Van basını da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesinin sevincini yaşamaktayız. Fetullahçı Terör Örgütünün alçak darbe girişiminde gazeteciliğin demokrasi adına ne kadar önemi olduğunu bir kez daha gördük. Bu nedenle gelecekte de basın özgürlüğü ilkeleri korunmalı, çok büyük görevler yapan sosyal ve internet medyamızın da yasal bir düzene kavuşturulması gerekmektedir. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak 108. yılını kutladığımız basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Editör: TE Bilisim