Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gürpınar'a bağlı Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda yaşayan ve hastaneye yetiştirelemediği için hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Feyzioğlu acılı babaya sarılarak, “Sana sadece kendi adıma sarılmıyorum. Sosyal medya üzerinden ve sokakta karşılaştığım yüzlerce kişi adına sarılıyorum” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu farklı şehirlerden 6 baro başkanı ile bugün Van'a geldi. Feyzioğlu ve beraberindekiler ilk olarak Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda yaşayan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye ulaştırılamayan 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın, halen Van'da yakınlarının yanında bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

FEVZİOĞLU: MUHARREM’LER ÖLMESİN

Feyzioğlu, taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinden Van'a gelen avukatlar küçük Muharrem'in acısını paylaşmak için kentte bulunduklarını belirterek, ortaya çıkan tablonun, bu ülkenin bölünemeyeceğinin en büyük ispatı olduğunu söyledi.
“Bu sorumsuzluğu yapanlar başlarına ne geleceğini o olaydan sonra görecekler anlayacaklar” diyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:
“Burada çok büyük bir acı var. Muharrem'in acısı Türkiye'de her eve düştü. Öfkeliyiz, üzgünüz, kırgınız ama kararlıyız. Türkiye'nin her yerinden baro başkanlarıyla geldik. Sadece bölgeden değil binlerce kilometre ötelerden, farklı yerlerden baro başkanları aramızda. Biz burada, siyaseti halka, millete, bu topraklara hizmet için değil de kendi menfaatleri adına yapanlara da bir şey gösteriyoruz. Kamu hizmetini sadece koltuk, makam, sandalyeden ibaret sayanlara da bir şey öğretiyoruz. Sistem, sorumlulukları ortaya çıkaracağına, sorumluları örtbas etme çabası içine girdi. Olayın ilk anından itibaren Van Barosu ve Türkiye Barolar Birliği bu işi sahiplendi. Sorumlu mevkideki sorumsuzlar korksunlar, biz hukuku işleteceğiz ve sorumluların örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz. Bir daha bizden, dünyanın en güzel gülüşlü evladımızın bir başka sorumsuzluklarla koparılmasına izin veremeyeceğiz. O kararlıkla geldik.”

ABLASININ EĞİTİMİNİ ÜSTLENDİ

Feyzioğlu, ölen Muharremin, 'bu acıyı başkaları da yaşamasın' diye sağlık okumak isteyen ortaokul öğrencisi ablası Remziye Taş'ın da eğitimini üstlendiğini söyledi. Baba Abdulmenav Taş'tan, 'kızını erken evlendirmemesi' sözünü alan Feyzioğlu, “Kızını erken evlendirme. Biz Remziye'nin bütün eğitimini üstleneceğiz. Remziye sağlık okumak istiyor ve biz onu okutmak istiyoruz” dedi. Evde bulunan çocuklarla yakından ilgilenen Feyzioğlu, onlarla hatıra fotoğrafı çektirip Şabaniye Mezarlığı'nda Muharrem'in mezarını ziyaret etti.


Orhan AŞAN

Editör: TE Bilisim