Başkanlık makamında düzenlenen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’ın katılımıyla taraflar arasında anlaşma sağlandı. Başkale Belediyesinde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarında, 6772 Sayılı Yasa gereği sosyal ve özlük haklarında düzeltmeler yapıldı. 

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu,  yıllardır süregelen işçiler arasında ki maaş farklarının eşitlendiği bir sözleşme olduğunu söyledi.

İşçilerin uzun yıllardır Başkale Belediyesinde ücret dengesizliği noktasında mağdur olduklarını belirten Başkan Efeoğlu, "Yapılan görüşmeler neticesinde Belediye yetkililerinin de katkılarıyla bu ücret farkları ortadan kalkmıştır. Belediyede ki üyelerimizin sosyal ve mali haklarında bir dizi iyileştirmelerin yanısıra işçiler arasında ki ücret farklılığı da ortadan kaldırılmış oldu. Görevi hem halka hizmet hemde işçisinin hakkını teslim eden bir anlayışta olan ve üyelerimizi memnun eden bir sözleşmeye imza atarak, belediyede ki işçi ve emekçileri mutlu eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili sayın Asım Solak başta olmak üzere Başkale Belediyesi Muhasebe Müdürü Ahmet Alkan ve tüm Başkale Belediyesi yetkililerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum"dedi.

Editör: TE Bilisim