Başkanlık makamında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ile belediye ve sendika yetkilileri katıldılar.

SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLARINDA DÜZELTMELER YAPILDI

Başkale Belediyesine bağlı şirketlerde çalışan 110 işçinin maaşlarında bir dizi iyileştirmeler yapılan sözleşmede, 6772 Sayılı Yasa gereği sosyal ve özlük haklarında düzeltmeler yapıldı. İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, 696 KHK ile belediye şirketlerinde kadroya geçirilen işçilerin mali ve sosyal haklarında iyileştirmelerin yapıldığı bir sözleşme olduğunu söyledi.

İŞÇİLER UZUN ZAMANDIR BU ANI BEKLİYORDU

İşçilerin uzun zamandır bu anı beklediklerini belirten Başkan Efeoğlu, "Yapılan görüşmeler neticesinde 696 KHK ile ücret eşitsizliğine mahkûm olan üyelerimizin sosyal ve mali haklarında bir dizi iyileştirmeler yapıldı. Bu sözleşmede büyük emekleri olan sayın kaymakamımız mütevaziliği, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile Başkale halkının ve çalışanların gönlüne taht kurmuştur. Belediyeyi düşündüğü kadar çalışanlarını da göz ardı etmemiştir. Devletin sıcak ve gülen yüzü olmuştur. Halkın ve çalışanın istediği bir çalışma anlayışı ile hizmetlerine devam etmektedir. Bu hizmet ve devlet adamının çalışmalarını takdir etmemek elde değil. Bu vesileyle sözleşme görüşmelerinde ve sonuçlandırılmasında sendikamıza ve çalışanlarına göstermiş olduğu yakın ilgi, samimi ve içten davranışlarından dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili sayın Asım Solak’a teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca sözleşme görüşmelerinin başlamasından sonuçlanmasına kadar desteklerini ve katkılarını sunan Başkale Belediyesi yetkililerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hem sendikamıza hem de belediyemize hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ise, "Sözleşme süresince emekçi kardeşlerimizin haklarını ön planda tutmaya gayret gösterdik. Belediyemizin imkânları dahilinde bir dizi iyileştirmeler yaptık. Sözleşmemizin her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim