Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri halaylarla kutlandı.


14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Başkale Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları arasında ‘yılın en iyi sağlık çalışanı’ seçilenlere teşekkür belgeleri İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk tarafından verildi. Programda konuşan Kaymakam Öztürk, Tıp Bayramının ilk kez 14 Mart 1919 yılında İstanbul'da işgalci güçlere karşı tıbbiyeli öğrenciler tarafından bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlandığını söyledi. Öztürk, "Sağlık hizmeti insanı bir hizmettir. Devletin yapmış olduğu kamu hizmetlerinin içerisinde insanı sevmekle ve insanı saymakla ölçülebilecek temel iki hizmet var. Bunlar sağlık ve eğitimdir. Böyle bir kutsal hizmete talip olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.
Hastane Başhekimi Dr. Enver Pekmez ise, hastane olarak bütün personellerin görevlerini özveriyle yaptığını belirterek, hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından hastane çalışanları için pasta kesildi. Daha sonra yerel müzisyenlerin dinletisi ile gecenin geç saatlerine kadar sağlık çalışanları çekilen halaylar ve oyun havalarıyla doyasıya eğlendi.

Editör: TE Bilisim