Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Lokman Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Bitlis merkez ve ilçelerinde bulunan veteriner hekimleri ziyaret etti.

 

Bitlis’teki veteriner hekimleri yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Lokman Aslan, kliniklerin halka daha iyi hizmet verebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini, kanun ve yönetmeliklere göre veteriner hekimlerin yapması gerekenler ve sorumlulukları hatırlatıldı. Eksikleri olan veteriner kliniklerinin bu eksiklerini en kısa zamanda tamamlamaları gerektiğini dile getiren Aslan, ruhsatı olmayan kişilerin hayvan muayene, tedavi ve ilaç satışının engellenmesi için de gerekli çalışmaların başlatılması ve bu haksız rekabetin önlenmesi için mücadele ettiklerini kaydetti.

 

Veteriner hekimliği mesleğinin hak ettiği yeri bulması için çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Lokman Aslan, sorunları dinlediklerini ve çözümü için gerekli girişimleri hemen başlatacaklarını söyledi. Aslan, “Bitlis’te hizmet eden serbest veteriner hekimler arasındaki birlik ve beraberliği gördükten sonra çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Sorunları dinledik ve notlarımızı aldık. En kısa zamanda bu sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

 

Bölgede hayvancılık yapan vatandaşları da uyaran Aslan, “Veteriner hekim olmayan yerlerden ve hekime danışmadan hayvanınızı muayene ettirmeden ilaç kullanmayın. Hayvanlarınız meradan ve yayladan döndüğü için koruyucu aşıları ve paraziter mücadele yapmaları gerekir. Veteriner hekimlere başvurduklarında kendilerine yardımcı olacağız. Ayrıca koyunlarda düşük olduğunda tarım il ve ilçe müdürlüklerine müracaat ettikleri zaman gerekli yardım yapılacaktır. Hayvanlarına koruyucu aşı, paraziter mücadele yaptıkları zaman kendileri kazanacaklardır. Bölgemizde vitamin ve mineral eksikliği görülmektedir. Bunun önlenmesi için veteriner kliniklerine müracaat etmeleri halinde sorun çözülecektir” ifadelerini kullandı.

 

En kısa zamanda Hakkari il merkezi ve ilçelerinde bulunan veteriner hekimleri de ziyaret edeceklerini ifade eden Aslan, aralık ayı içerisinde Van bölgesinde bulunan veteriner hekimlerle bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim