Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Osman Doğramacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Doğramacı, kadınların sadece yılda bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade ederek, “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamalıyız.” Dedi.

 

Kadına yönelik şiddetin son bulması için tüm toplum kesimleri olarak duyarlı olmak gerektiğini ifade eden Doğramacı, “Yüce dinimiz her zaman kadına özel bir önem vermiştir. Bu konuda Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) ‘Cennet, anaların ayakları altındadır. Kadınların haklarına riayet ediniz, onlar size Allah’ın emanetidir’ diyerek kadına verilen değeri gözler önüne sermiştir. Daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. İslam Dinimizin ve medeniyetimizin kadına böylesine değer vermiş olması, kadının ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.” Diye belirtti.

 

Ailenin temel taşı, geleceğimizi şekillendiren, şefkatin, merhametin ve sevginin sembolü olan kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin rol alması, hak ettiği değeri görmesi ve yaşamımızda daha fazla söz sahibi olması için toplumun her kesimine görev düştüğünü söyleyen Doğramacı, “Yılda bir kez değil her gün kadınlarımıza gereken değeri ve saygıyı göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere Gürpınarlı kadınların bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü içtenlikle kutlar, tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim