ŞEHRİVAN HABER: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Atatürk Stadı’nda düzenlenen Van İl Olağan Kongresi’nde Vanlılar ile buluştu. Ülkenin kritik zamanlardan geçtiğini söyleyen Erdoğan, bir buçuk yıl sona geldiği Van’da partililere seslenerek, Van’ı özlediğini ifade etti. “Van kadir-kiymet bilendir” diyen Erdoğan 2023 için Vanlılar’dan destek isterken, üye konusunda da teşkilattan daha çok üye istedi.

ERDOĞAN: VAN’I ÖZLEMİŞİZ

Partisinin Van İl Başkanlığı 7. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Van’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da partililer ile buluştu. Ferit Melen Havalimanında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Atlı birliklerin ziyaretine eşlik ettiği Erdoğan aha sonra kongrenin yapılacağı Van Atatürk Stadı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada coşkuyla karşılandı. Bir buçuk yıl sonra yeniden Van’a gelen Erdoğan, bu kenti yeni projeler ve yeni yeniliklerle buluşturacağını söyledi. “Van’ı özlemişiz” diyen Erdoğan; “Van kadri kıymet bilenlerin kadrini, kıymetini unutmaz. Yüce gönlü hiçbir zaman pas tutmayan Van bugün bizleri bir kez daha bağrına bastı. Biz de Van’ın hem kalkınma gayretlerinde hem de yaşadığı felaketlerde yanında olduk. Geçmişte bunu yaptık, inşallah Van’ı bundan sonra da yeni yatırımlarla, projelerle buluşturacağız.” Dedi. Kente yapılan yatırımları tek tek sıralayan Erdoğan, yeni yatırımlar için de şu ifadeleri konuştu: “Ak Parti’nin Van’da çok daha güçlü olması lazım. AK Parti’nin gücü sizinle kurduğumuz gönül bağından gelir. Yapmamız gereken yılın 365 günü, günün 24 saati Vanlıların gönlüne girmek için çalışmaktır.” Dedi.

KONUŞMASINA DEPREM İLE BAŞLADI

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi ile başlayan Erdoğan, o depremle ilgili taziye ve geçmiş olsun dilekleri ile söze başlayıp depreme dair değerlendirmeler yaptı. “Uzun yıllar boyunca ülkeye hâkim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal etiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır.” Diyen Erdoğan, ayrıca; “Şehirlerimizi bir kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekonduların acısını afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşıyoruz. İzmir'deki depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza da inşallah yenilerini yapıp teslim edeceğiz.” Diyerek verilecek olan destekleri açıkladı.

ERDOĞAN VAN DEPREMİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLATTI

Van, Malatya ve Elazığ depreminden sonra yapılan yatırımları açıklayan Başkan Erdoğan, “Şehirlerimizi bir kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekonduların acısını afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşıyoruz. Van da bu acıları enderinden yaşamış şehirlerimizdendir. 9 yıl önce Van’ın Erciş ve Edremit ilçelerinde meydana gelen depremlerde 644 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Van belki de ülkemizde bu çapta bir yıkımın bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerindendir. Van’da deprem sonrası 25 bin 172 konuk, kamu binası, okul, cami, sosyal tesis ile 2 bin 325 ahırı inşa ederek sahiplerine teslim ettik. Ocak ayında yaşanan depremin ardından Malatya’da 5 bin 24 ve Elazığ’da 18 bin 886 konutun büyük kısmını bitirdik, kalanları da depremin yıldönümüne kadar tamamlamış olacağız. İzmir’deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza da en kısa zamanda yenilerini yapıp teslim edeceğiz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin.” İfadelerini kullandı.

“VAN’I ÖZLEMİŞİZ” DEDİ

“Canım canandan geçmez, canan bu yandan geçmez, gönül dünyadan geçer, amma ki Van’dan geçmez” sözleriyle stattaki kalabalığa bir şiir ile seslenen Erdoğan daha sonra Van ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yeter ki Van istesin vermeye can bulunur. Yeter ki istesin çaresiz çare, dertlere derman bulunur. Şairlerin övmeye doyamadığı, tarih boyunca yiğitler otağa, aslanlar yatağı olan Anadolu’nun kapılarının açılmasına ecdadımızla omuz omuz yürüyen Van’ı özlemişiz. Van kadri kıymet bilenlerin kadrini, kıymetini unutmaz. Yüce gönlü hiçbir zaman pas tutmayan Van bugün bizleri bir kez daha bağrına bastı. Biz de Van’ın hem kalkınma gayretlerinde hem de yaşadığı felaketlerde yanında olduk. Geçmişte bunu yaptık, inşallah Van’ı bundan sonra da yeni yatırımlarla, projelerle buluşturacağız.

“VAN’A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK”

18 yıllık Ak Parti döneminde Van’da yapılan yatırımları sıralayan Erdoğan, “Van'a eski rakamla 30 katrilyon yatırım yaptık. Bugünü rakamla 30 milyar TL. Biz Van'ı böyle sevdik. Eğitimde 9 bin 523 derslik inşa ettik. Van'da 6 adet millet bahçesi projemiz var. 1'i hizmete sunuldu. 5 'inin çalışmaları sürüyor. Sağlıkta bin 437 yataklı 17 hastane ile birlikte 100 adet sağlık tesisi inşa ettik. Vanlı çiftçilerimize 1,5 milyar TL destek verdik. Önümüzdeki dönemde yatırımları artırarak sürdüreceğiz. Bunun için AK Parti'nin daha güçlü olması gerekiyor. AK Parti'nin gücü sizinle olan gönül bağından, millet ile olan bağından gelir. Ülke genelinde üye kayıt sayımız 11 milyonu geçti. Böyle bir parti yok. Van'da da üye kayıt sayımızın diğer illere örnek olacak sayıya çıkmasını bekliyorum.” Şeklinde konuştu.

"2023 HEDEFLERİ İÇİN VAN'IN DESTEĞİ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR"

Van’da konuşmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Van bugün bizi bir kez daha bağrına bastı. Ülkemizin içinden geçtiği bu tarihi süreçte, Van'dan çok daha fazla destek bekliyorum. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için her destek, özellikle de Van'ın desteği hayati öneme sahiptir. Kuruluşundan bu yana teşkilatlarımızda görev almış kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha önce ilçe kongrelerimizde görev almış, bugün de il kongremizde görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her birinize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

“VAN’I YENİ PROJELERLE, YENİ HİZMETLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Bugün bir kez daha Van’da olmanın mutluluğu içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, “Yaklaşık 1,5 yıllık hasretin ardından Van’ı ve ilçelerini selamlıyorum. Tüm ilçelerindeki kardeşlerimi kalpten selamlıyorum. Sizlerle bir kez daha buluşmayı nasip ettiği için Rabbime hamd-u senalar ediyorum. Şairlerin övmeye doyamadığı, Anadolu kapılarının açılmasına ecdadımızla omuz omuza yürüyen Van’ı özlemişiz. Van kadri kıymet bilenlerin kadrini kıymetini unutmaz. Biz de Van’ın hem kalkınma gayretlerinde hem de yaşadığı felaketlerde hep yanında olduk. AK Parti olarak Van’a en iyi hizmetleri vermek için çalıştık, çabaladık. Bundan sonra da Van’ı yeni yatırımlarla, projelerle, yeni hizmetlerle buluşturacağız.” Diye ekledi.

“VAN’IN DESTEĞİ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR”

Ülkemizin içerisinden geçtiği bu süreçte AK Parti 7. Olağan Kongresinin kritik bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu dönemde Van’dan çok daha fazla destek bekliyorum. AK Parti olarak ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma mücadelemizde hem destek, özellikle Van’ın desteği hayati öneme sahiptir. Çocuklarımız büyük ve güçlü Türkiye bırakma hayalinin 2053 vizyonumuzun gerçeğe dönüşmesi, ancak bu mücadelenin başarıya ulaşmasıyla mümkündür. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar görev alan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bizleri bir kez daha coşkuyla bağrınıza bastığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

"TÜRKİYE BU SÜREÇTE EN ÇOK HEDEFE KONULAN ÜLKE"

Batı ülkelerinin faşizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi hastalıklarının karşılaşılan ilk ciddi krizde hemen nüksettiğini görüyoruz diyen Erdoğan, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Ucuz iş gücü olarak gördükleri insanların ülkelerine gelişini teşvik edenler şimdi sığınmacı akınına karşın sınırlarını kapatıyor. Bir dinin peygamberine karşı sergilenen çirkinlikleri özgürlük kılıfı altında savunmaya kalkanlar, en çok da demokrasi kavramına zarar veriyor. Türkiye, bu süreçte en çok hedef konulan ülke konumundadır. Dini fanatizm ile İslam'a ve Müslümanlara ırkçı saiklerle, Türklere ve diğer yabancılara nefret besleyenler artık bu duygularını gizleme gereği dahi duymuyor. Bir dinin peygamberi bir ülkenin yöneticisine sergilenen çirkinlikleri özgürlük kılıfı altında savunanlar demokrasi kavramına zarar veriyor. Peygamber efendimize edilen her hakaret, tüm Müslümanları hedef almaktır. Şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tamamını hedef almaktır. Provokasyonlara asla itibar etmeyeceğiz. Gençler, hanım kardeşlerim tüm bunları yaparken ülkemizdekilerin beklentilerini de gözardı etmiyoruz. İstihdamı korumak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için 40 milyar TL karşılıksız nakit desteği sağladık. İhracatı sağlamak, esnafı korumak için görülmemiş kredi teşvikleri sunduk. İhtiyaç duydukça teşvik paketleri hazırlıyor ve sunuyoruz.”

Daha sonra stattan ayrılan Erdoğan, Van Valiliği’ne bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra yapımı tamamlanan Van Emniyet Müdürlüğü binasını ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Van’dan ayrılan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde deprem yaşayan İzmir’e uçtu.

Editör: TE Bilisim