Erciş Belediyesi tutuklu Eş Başkanı Diba Keskin tutuklanmadan önce çamur deryasına dönen okul yollarının yapımı için öğrencilere söz verdi. Keskin’in cezaevinde bulunmasından dolayı bu söz yarıda kalırken, Belediye yetkilileri harekete geçti. Başkan Keskin’in verdiği sözü yerine getiren Belediye yetkilileri, öğrencileri bu mağduriyetten kurtardı.


Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin 12 Ekim günü gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Ankara Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi. Başkan Keskin tutuklanmadan önce çamur deryasına dönen okul yollarının yapımı için öğrencilere söz verdi. Başkan Keskin’in verdiği sözü yerine getirmek için kolları sıvayan Belediye yetkilileri öğrencilerin mağduriyetini giderdi.

 

ÖĞRENCİLERİN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İlçedeki Erciş Sosyal Bilimler Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'ne giden ve çamurdan geçilmeyen yolları bizzat ziyaret eden ve yapımı için öğrencilere söz veren Eş Başkan Keskin'in sözü için harekete geçen Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, söz konusu okullara giden yolun yapım ve düzenleme çalışmasına başladı. İki ayrı Liseye giden 1 kilometrelik yolun tamamına 10 bin metrekare parke taşı döşemesine devam eden ekipler, aynı yolun kaldırımlarını ise genişleterek söz konusu kaldırımlarda 4 bin metrekarelik yeni parke ve kilit taşı döşemesi gerçekleştirdi.

 

DİBA BAŞKANA TEŞEKKÜR

Yapılan yol çalışmasıyla ilgili konuşan Erciş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, yolun yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan geçilmediğini söyleyerek, “Bizim Liseye ve yanımızdaki okullara giden öğrenciler, yazın tozdan kışın ise çamurdan yürüyemiyordu. Burayı ziyaret eden belediye başkanımız Diba Keskin, yolların yapımı için bizlere söz verdi ve şu an yolların yapımına başlandı. Bu çalışmaları için Diba Başkan'a ve belediyeye teşekkür ederiz.” Erciş tarihinde ilk defa bir belediye başkanının vatandaşların mağduriyetini kendisinin tespit ettiğini söyleyen öğrenciler, tutuklu bulunan Belediye eş başkanı Diba Keskin'in serbest bırakılmasını istedi. 

Editör: TE Bilisim