Van’ın Tuşba Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği mahalle buluşmaları aralıksız sürüyor.

 

Tuşba İlçe sınırlarında bulunan tüm Mahallelere düzenli ziyarette bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bu hafta Güveçli (Koçeri), Göllü, Tevekli (Zeyteri),  Beyüzümü (Şahbağı) Mahallelerimizi ziyarette bulundu. Herbir mahallede çok kalabalık ve coşkulu vatandaşlarla bir araya gelerek, Mahallenin sorun ve sıkıntılarının istişare edildiği programda özellikle 16 Nisan Halk oylaması için de vatandaşlara bilgilendirme ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.

 

Düzenlenen mahalle ziyaretine Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem Milletvekili Sayın Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sayın Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkan Zahir Soğanda, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti il Gençlik Kolları Başkanı Suat Özdağ, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, AK Parti Tuşba Kadın Kolları Başkanı Hatice Şahar, AK Parti Tuşba Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sıddık Baytin, Belediye Meclis Üyelerimiz ve AK Parti İl ve ilçe teşkilatları katıldı.

 

ÖZGÖKÇE: SİZLERİ ÇUKURDAN VE TOZDAN KURTARDIK

Vatandaşların yoğun ilgisi ile katılım gerçekleştirdiği programda, Yıllardır Beyüzümü Mahallesinde kangrene dönüşen 18. Madde hakkında ve 16 Nisan Referandum konuları görüşüldü. Programda vatandaşlara seslenen Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, “Evet bugün burada siz değerli Beyüzümü Mahallesi sakinleriyle bir aradayız. Bugün burada Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve 26. dönem Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık Hanımefendi aramızda. Kendisine huzurlarınızda ve sizler adına Muhabbet Şehri Tuşba'ya hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum. Evet, malumunuz bizler Tuşba Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri sürekli sizlerin yanındayız. Bizler Beyüzümü Mahallesinde tüm yolları kilit parke taşı ve BSK Asfalt yaptık. Göreve geldiğimiz günden beri Beyüzümü mahallemizde eski adı Şahbağı olan Şahın Bağı olan bu güzel mahallemizde yollarımızı Avrupa standartlarına çıkararak sizleri çamurdan, çukurdan ve tozdan kurtardık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

“18. MADDEYİ GÖRÜŞTÜK”

Göreve geldikleri andan itibaren Van’da doğuda eşi benzeri görülmemiş projelerle Van halkına ve Tuşba’ya ilkleri yaşattıklarını ifade eden Özgökçe, “Bundan bir kaç gün evvel bizlerin, Van Milletvekillerimizin ve Van il başkanımızın çabalarıyla Van’ımızda 1655 Afet kodu sorun olmaktan çıktı ve 1652 koduna çekildi. Van’ımızda ve Tuşbamızda 20 yıldan fazla bir süredir sorun oluşturan ve çözümü bir türlü gerçekleşmeyen 1655 Afet kodu sorununu bizler 3 yıllık bir süre içerisinde çok şükür çözdük. Van’ımıza ve Tuşba’mıza hayırlı olsun İnşallah. Bizler göreve geldiğimiz ilk andan beri halkımızın hizmetkârı olarak bu yola baş koyduk. Yaptığımız çalışmalar ile İnşallah Tuşba'mızı güneşin kenti, Tuşba'mızı daha güzel ve daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Beyüzümü Mahallemizde kangrene dönüşen 18. Madde uygulamasını Büyükşehir Belediyesi Sayın Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın bey ile görüştük. Sorunu en kısa zamanda çözümü için tekrar sizlerle buluşacağız. Yine Beyüzümün sn büyük sorunu olan vahşi çöp depolama alanı, rehabilitasyon ve düzenli depolamaya geçiş önündeki engelleri kaldırdık. Büyükşehir Belediyesi ve VANÇEB Tarafında buranın iyileştirilmesi gerçekleştirilecektir.” İfadelerine yer verdi.

 

“16 NİSAN’DA TUŞBA’MIZ FARKINI ORTAYA KOYACAKTIR”

16 Nisan’da referandumun olacağını söyleyen Özgökçe, “Yıllardır Ülkemiz, askeri anayasa ile yönetildi ülkemizin gelişip büyümesi ile artık bu anayasanın değişmesi gerektiği kesindir. Şimdi yeni, daha çağdaş, daha etkin ve Ülkemizi Dünya Liderliği yolunda daha da ileri taşıyacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siz değerli halkımızın oyuna sunulmaktadır. İnşallah vatansever Tuşba’mız farkını ortaya koyacak, sandıklara gidecek ve  ‘Evet’ oyunu kullanacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde nasıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durduysa şimdi de aynı dik duruşu sergileyerek yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında dik durarak ‘Evet’ diyecek, 16 Nisanda Tuşba’mızın farkını ortaya koyacaktır. Ben tekrar bu güzel günde böyle coşkulu bir kalabalıkla bizlerle burada olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” Dedi.

 

“TÜRKİYE'MİZİN İSTİKLALİNE SIKILAN KURŞUNLAR VARDI”

Başkan Özgökçe’nin konuşmalarının ardından AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda programa katılan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Başkan Soğanda’nın konuşmalarından sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Sayın Öznur Çalık, bir konuşma gerçekleştirdi. Çalık, “Öncelikle bugün burada bu coşkulu kalabalıkta aranızda olduğumuz için çok mutluyum. Bu salonu hınca, hınç dolduran siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim.  Bildiğiniz gibi 16 Nisanda Ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanlığı Referandum seçimi var. Sizlerin bildiği gibi bizden önce yani AK Parti döneminden önce, Sosyal Devlet anlayışı yoktu. Bizim insanlarımız hastane kapılarında sıralarda bekler, ilaçlar alınamaz, hastalar tedavi edilemezdi. Çocuklarımızın kitaplarını biz bulamazdık. Biz 7 kardeşiz Annem okuma, yazma bilmez. Allah rahmet eylesin,  Babamda ilkokul mezunu bir esnaftı. Biz 7 kardeştik ama hiç birimiz yeni kitap almadık. Ama hamt olsun şimdi bakıyorsunuz hepsinin kitapları yeni, bakıyorsunuz hepsinin ellerinde bilgisayarları var,  okullarında internet bağlantıları var. Bunları söylememin anlatmamın sebebi zaten sizler buraya kadar gelmişseniz AK Partiyi biliyorsunuz tanıyorsunuzdur. 15 yıl boyunca bizler bu hizmetleri sizlerle buluşturduk. Sizlere helali hoş olsun. Bunların bin katına layıksınız. Hepinizden Allah razı olsun. Hele bir gece var ki, o gecede yaptıklarınız hepinizin ellerinden öpmemizi gerektirir. 15 Temmuz gecesinde Türkiye'mizin istikbaline ve istiklaline sıkılan kurşunlar vardı. O gece burada Babalarım, Annelerim, Nenelerim o gece caddelerdeydi ve o güne kadar o meydanlarda nasıl nöbet tuttuğunu ben iyi biliyorum. Babalarım namazlarını kılmış dualarını etmiş bize dua etmeye gelmişler. Allah hepsinden razı olsun. Van kararını vermiştir. Burada Tuşbalı hemşerilerim kararlarını vermiştir. Sizlerin 15 Temmuzda yaptığınız kahramanlık dillere destandır. Sizler burada bir destan yazdınız. Bu destanın Çanakkale Destanından hiç bir farkı yoktur. 1915 te Türküyle, kürdiyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle nasıl Çanakkale destanını yazdıysak, 15 Temmuzda da burada Van'da o destanı yazdık. Sizlere helal olsun.” Şeklinde konuştu.

 

“DESTANLARI ÜLKEMİZE SAĞLAYAN BÜYÜK BİR LİDERİMİZ VAR”

Çalık, 15 Temmuzda destan yazan Vanlıların 16 Nisana doğru gittiğini ifade ederek, “15 Temmuz destanının kazanılmasında sizlerin emeği var ve bu destana liderlik eden biri var, Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul'a Belediye Başkanı olduğu andan bugüne kadar bu büyük hizmetleri destanları ülkemize sağlayan büyük bir liderimiz var. O adam ki siyasete başladığında muhtar bile olamaz dedikleri adamdır. Muhtar bile olamazsın dedikleri adam bugün bu milletin tek tek oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanıdır. O gece hain terör örgütü milletimizin hayatına kast etti, Cumhurbaşkanımızın hayatına kast etti. Ülkemize kara tohumları ekmek istediler, FETÖ yalnız değildi. Yanında PKK terör örgütü de vardı. DEAŞ terör örgütü de vardı. İsimleri ne kadar farklı olursa olsun soyadları aynı, Kalleş. Bu kalleş terör örgütleri ülkemizin birliğine ve beraberliğine kurşun sıkıyorlar. Peki, onlara kim dur diyecek derseniz onlara Vanlılar dur diyecek Allah'ın izniyle. Cumhuriyet Halk Partisinin bir başkanı var hepiniz onu SSK Genel müdürü olarak da bilirsiniz. Hepiniz hastanelere 5 kişi gittiğinizi, günlerce kuyruklarda beklediğinizi hatırlarsınız. O günlerin genel müdürü Kılıçdaroğlu şimdi CHP’ye Genel Başkan olmuş. Ben çok üzülüyorum Cumhuriyet Halk Partisine. Neden derseniz, biz Anayasa değişiklik teklifini meclise getirdik. Bir ay o mecliste çalıştık. Bir ay boyunca Türkiye ye madde, madde anlattık meclise getirdik.” Dedi.

 

“15 TEMMUZU YAŞATTIKLARI İÇİN ARTIK BU SİSTEMİN MİLADI DOLDU”

Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletvekillerimiz madde, madde anlattı, akabinde CHP Milletvekilleri bizim Milletvekillerimizi ısırdı. Bildiğiniz gibi birinin bacağını ısırıp, diğerinin burnunu kırdılar. Biz Anayasa değişiklik paketinin maddelerini okurken Kemal Kılıçdaroğlu bizleri hiç dinlememiş. Dinlemesinden vazgeçtik yaptığımız Anayasa paketini de okumamış. Okumuşsa da anlamamış. Okumamışsa da yazık, anlamamışsa da yazık. Atatürk’ün koltuğunda oturan bir Genel Başkan, Türkiye'nin sistemi değişiyor ve adam bilmiyor. Biz bunları bir sürü darbe yaşadığımız için, 1960 da Başbakanı astıkları için, 71 de darbe yaptıkları için, 80 de darbe yaptıkları için, 28 Şubatı yaşattıkları için, 17-25 Aralık’ı yaşattıkları için, 15 Temmuzu yaşattıkları için artık bu sistemin miladı doldu.  Gitmesi gerekiyor diyoruz. Yüzde 25 oy alan bir partinin Genel Başkanı 18 maddeyi okumamış, okumuşsa da anlamamış bilmiyor. Millete de anlatamıyor. Biz ona bir tane anayasa değişikliği kitabımızı gönderdik, burada ki gençlik kolları da gönderdi, okusun öğrensin okuma yazması da yoksa biz ona okur aynı zamanda anlatırız.”

 

“CUMHURBAŞKANI HÜKÜMET SİSTEMİNE ‘EVET’ DİYORUZ”

Çalık, “Millet olarak kendi işimizi biliriz ve kendimizi kendimiz yönetiriz. İşte bu sistem ile aynı zamanda Cumhurbaşkanı hem de Milletvekilleri seçilecek. Aynı gün 5 yılda bir Hükümet Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Hükümet gibi bir sorunumuz olmayacak. Cumhurbaşkanı Hükumeti seçmiş olacak. Yasama, Yürütme ve Yargı birbirinden tam bağımsız halde yürüyecek. Bu sebepten bizler anayasa teklifi değişiklik paketine ‘Evet’ diyoruz. İstikrar için Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine ‘Evet’ diyoruz. Özellikle yargının tarafsız ve bağımsızlığı için bir daha yargının içerisine hiçbir terör örgütü veya anti demokratik hiç bir güç sızmasın diye biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘Evet’ diyoruz. Gençliğimizin bu sistemin içerisinde olsun istiyoruz seçme yaşı 18, seçilme yaşı da 18 olmalı diyoruz. İnşallah 2019 da gençlerimizle beraber mecliste olacağız. Ülkemiz için Ülkemizin istikbali ve istiklali için karamız ‘Evet’. Van kararını vermiş, Tuşba kararını vermiş, Gençler karar vermiş. Burada bizleri dinleyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilisim