Ven merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Başkan Özgökçe, sorumluluk sahibi her yerel yöneticinin en önemli görevi engellilerin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak ve bu özel insanları topluma kazandırmak olduğunu, ifade etti. Engellilerin çalışma hayatı; eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri en önemli hedeflerimizden biridir. Başkan Özgökçe; “Engellilerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıyız” dedi.


Engellilere sağlanacak bir imkânın lütuf değil, insanlık görevleri olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, toplum olarak el birliği sağlandığı takdirde aşılmayacak hiçbir engelin olmadığını vurguladı. Başkan Özgökçe, “Her türlü engel aşılır. Yeter ki insanların gönlünde ve beyinlerindeki engeller aşılsın. Biz Tuşba Belediyesi olarak engelli dostu bir belediyeyiz. Engelli dernekleri arasında hiç bir ayırım yapmadan tüm dernek ve vakıf yöneticiler ile birlikte hareket ediyoruz. Hiç bir dernek ve engel grubu ayrımı yapmadan bize uzanan eli tutma sorunluluğunu hissediyoruz" diye belirti.


Tuşba Belediyesi olarak engellilere yönelik hayata geçirdikleri proje ve hizmetlerle üzerilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını da belirten Başkan Özgökçe, engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın, insanlık görevleri olduğu anlattı. Başkan Özgökçe, “Sosyal devletin amaçlarından birisi, engellilerin eğitim, sağlık, spor, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Belediye olarak bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, çözüme ulaşılabilmelerini sağlayacak tüm hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Düzenli olarak engelli öğrencilerimiz ve ilçemizde tespit ettiğimiz engelli aileleri Kadın ve aile Müdürlüğümüz ile ziyaretler yapıp talepleri ve ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda hassasiyetin, farkındalığın ve bilincin artması ve nihayetinde tüm engellerin kaldırılması temennisiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde tüm engelli kardeşlerimize yaşam sevinci, huzuru ve mutluluğu dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim