AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Beşyol Meydanı’nda 27 gün boyunca “Demokrasi Nöbeti” tutan vatandaşlara teşekkür etti.

 

AK Parti İl Başkanı Soğanda yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu teröristlerin darbe girişimi ile başlayan ve 27 gün devam eden ‘Demokrasi Nöbeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı konuşmayla ara verildiğini söyledi. Soğanda şu ifadelere yer verdi: “Millet olarak uçurumun kenarından döndük. Ancak bilinmelidir ki, halkımız, olası tehlikenin devam etmesi halinde ilk günkü heyecan ve sahip çıkma ruhu ile yeniden meydanlara, sokaklara inmek için hazır beklemekte. 27 gündür halkımız ile birlikte meydanlardaydık. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan, Beşyol meydanından, direnişin bir sembolü olan Okçular tepesinden bir an olsun ayrılmayarak Cumhurbaşkanına, hükümetine ve iradesine sahip çıkan tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarına, Sendikalara, Odalar, Borsalar, kamu kurum ve kuruluşları, vakıf ve derneklere de teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

SOĞANDA GAZETECİLERİ DE UNUTMADI

Soğanda nöbet boyunca insanlara hizmet veren kurum kuruluşlara da teşekkür etti. Soğanda, Ayrıca 27 günlük sürede kurulan ve meydanın organizasyonunu üstlenen ‘Darbeye Hayır Platformu’ üyeleri, Sinan Başak, Van Sivil İnsiyatif Platformu Başkanı Sunullah Erçek. Siyasi parti il başkanları (MHP) Salih Güngöralp, (Saadet Partisi) Özay İlhan, (Huda Par) Rasim Sayğın, Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe. Havva Duran, Şerif Kareteke, Leyla Göçgen, Ramazan Üçbaş, Faruk Tasan, Bayram Yücel, Şeref Akbulut, Osman Ayşin, M.Emin Aken, Abdullah Efeoğlu, Murat Otacı, Süleyman Güler, Kerem Baynal, Abdullah Aras ve Yavuz Kuşan’a da teşekkür ediyorum. Yine ilk günden bu yana meydanlarda olan il yönetim kurulu üyelerimize, ilçe teşkilatlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, partimizde geçmişten bu yana görev yapmış tüm dava arkadaşlarımıza. Yine ilimizde görev yapan tüm yerel ve ulusal basın mensuplarına ve tüm emniyet mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

STK’LARA İSİM İSİM TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Soğanda tüm STK’lara teşekkür ederek son olarak şunları söyledi: “Öte yandan darbe girişiminin ilk gününden bu yana desteklerini sunan Milletvekillerimiz Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Van Valiliğimize, Tuşba, İpekyolu ve Edremit Kaymakamlığımıza, her akşam meydanlarda stant açan Tuşba Belediyemize, Gevaş Belediyemize, Yüzüncü Yıl Üniversitesine. İHH, HAK-İŞ ve Hizmet-İŞ, Hacıoğlu Unlu Mamülleri, Van Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü, Beşiri Semerkand Derneği, Evrensel Hafızlar Derneği, Fırıncılar Odası, Yusufoğlu Ünlü Mamülleri’ne teşekkür ediyorum. Kızılay, VEDAŞ, DSİ, Karayolları, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri, Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Politikalar, AFAD, Tarım İl Müdürlüğü yine aramızda olmuşlardır. KOOP İş Sendikası, Tapu Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri, Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Van Şişli Öğretmenevi, İskele Öğretmenevi, MÜSİAD, Birlik Vakfı, Hayrat Vakfı Van Şubesi de Beşyol meydanında darbe girişimine karşı durmuşlarıdır. Ben onlara da teşekkür ediyorum. Erkoç Çağ Kebap, Anadolu Öğrenci Birliği, Türkiye Gençlik Vakfı, Diriliş Gençlik Derneği, Özgür Der, Fikir Akademisi İlim İrfan Derneği, Van Sivil Dayanışma Bileşenleri İnsiyatifi çatısı altında yer alan bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim