Van’da kurdukları dernek aracılığıyla örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan eski Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul'un da aralarında bulunduğu 5 kişinin yargılanmasına başlandı.

 

TUĞRUL: TALİMAT ALMADIM

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Tuğrul, Gazi Manto ve Nizam Oktay ile tutuksuz sanıklar Ali Gezer ve Mehmet Kasım Koçak hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Tuğrul, kurdukları uzlaşı derneğinin yasal olduğunu ve gerekli kontrollerden geçirildikten sonra faaliyette bulunduğunu belirterek, örgütten hiçbir zaman talimat almadığını ifade etti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Tuğrul, tahliyesini talep etti.

 

MAHKEME KARARINI VERDİ

Sanık avukatları da müvekkilleri hakkında iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediklerini bildirerek, müvekkillerinin tahliyesini istedi. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Emin Tuğrul, Nizam Oktay ve Gazi Manto'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Tuğrul'un avukatı Sinan Özaraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelinen aşamada müvekkillerinin tutukluluğunun devam etmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını, bundan dolayı da tahliye edildiklerini söyledi.(AA)

Editör: TE Bilisim