Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Van’ın zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Kaya, Van’ın kendi dimaikleri ile bu zorlu süreçlerin üstesinden gelecek potansiyel sahip olduğunu kaydetti.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen ziyarete Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Hüseyin Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Çok yoğun bir çalışma dönemi içine girmiş bulunmaktayız. Üyelerimizle, sektörel toplantılar gerçekleştiriyoruz. Onların sorunlarını raporlara döküyoruz. Amacımız odamıza kayıtlı tüm üyelerimizin sektörlerinde yaşadıkları sorunları doğru tespit etmek. Tespit ettiğimiz sorunların giderilmesi için önümüzdeki dönemlerde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

TAKVA: BELEDİYE İLETİLMEK ÜZERE SORUNLAR KAYDEDİLİYOR

 

Takva, öncelikli olarak kümelenmiş iş ve yatırım yerlerinde toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek “Buradaki üyelerimizin yerleşkelerinde sorunlar mevcut. Önceki gün Van Organize Sanayi Bölgesi’ndeydik. Su ve site içi ulaşım sorunları var. Bizlerde yönetim kurulumuzda konuyu görüşerek bunları Belediyemize ileteceğimiz kararı aldık. Emlakçılar ve İnşaat sektörü imar konusunda sorunlar yaşamaktalar. Gıda Toptancılar Sitesi’nin yol ve kanalizasyon sorunu var. Şuan Kömürcülük sektöründeki üyelerimiz toplantı halindeler. Onlarla sektörün geleceği üzerine görüşmeler yapıyoruz. Bizler sektör toplantıları sonucu hazırlayacağımız raporları sizlerede sunacağız” İfadesini kullandı.

 

KAYA: BU SÜRECİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ!

 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise geç kaldıkları bir ziyareti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Kurumlar arası diyaloğun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bizlerde kentimizin kalkınması, gelişmesi ve ortak üretimlerin olduğu bir yer olması için elimizden geleni yapıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak Van kendi dinamikleri ile bu zorlu süreçlerin hepsinin üstesinden gelecek potansiyele sahiptir” dedi.

Kaya, kentin sorunlarının giderilmesi noktasında özellikle iş dünyasından gelen talepleri titizlikle değerlendirdiklerini ifade ederek “Özellikle sizlerinde belirttiği gibi kümelenmiş iş yerlerinden gelen talepleri en kısa sürede imkanlarımız ölçüsünde değerlendiriyoruz. Bizlere iletilen birçok sorun yatırım programımıza alındı. Birçoğu giderildi” şeklinde konuştu.

Ziyarette Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Metin Abi, Meslek Komitesi üyeleri de hazır bulundu.


Mehmet N. Tunçdemir/Şehrivan

 

 

Editör: TE Bilisim