Van Ziraat Odası (VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe başkanlığında yapılan toplantıya, 11 ilçenin oda başkanları katıldı. İlin tarımsal ve hayvansal sorunlarının konuşulmasının ardından asıl toplanma amaçlarının barış süreci olduğunu belirtti. Barış sürecinin tüm kesimleri ilgilendirdiği gibi tüm sektörel yatırımları da etkilediğini anlatan Özgökçe, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ve ısrarla çözülmesi gerektiğini söylediği barış sürecini, Van merkez ve ilçelerinde bulunan ziraat odaları başkanları olarak barış sürecini destekliyor ve sonuna kadar sürecin arkasında olduğumuzu, bize düşecek görevi yapmaya ve her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Devam etmekte olan barış sürecinin, ülkemize ve bölgemize birlik, beraberlik, kardeşliğin tesisi ve akan kanın durması için bu sürecin barışa ulaşması son derece önemlidir.
Bu sürecin nihayete ermesinde, her yıl 14 Mayıs’ta Türkiye Ziraat Odaları Birlikleri tarafından kutlanmakta olan Dünya Çiftçiler Günü bayramının ülkemiz ve bölgemizde akan çiftçi analarının gözyaşlarının dindiği asıl o gün bayram olacaktır. Şimdiden çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun” dedi. 
Bu sürecin sonucunda Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan çiftçilerin mera ve yaylalarını rahatlıkla kullanacakları için o günü hasretle ve umutla beklediklerini ifade eden Özgökçe, “Bölgemizde akan kanın durması ile yatırımların yapılacağı ve iş adamlarımızın bölgemizde yatırım yapmak için önünde artık hiçbir engelleri kalmayacaktır. Barış sürecinin ülkemize, milletimize, huzur, barış refah getireceği ve nihayetinde herkesin karlı çıkacağı aşikardır. Onun için bu sürecin desteklenmesi ve bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim