DBP ve HDP il başkanları Edremit Belediye girişinde Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile beraberindeki encümenler tarafından karşılandı. İl başkanların kapıda karşılanmasının ardından Edremit Belediye eş başkanlığının iptal ederek halk odasına dönüştürdüğü makam odasında ziyaretler kabul edildi. Halk odasında kabul edilen ziyaretlerde il başkanları, makam odasının tamamıyla değiştirilip halk odasına dönüştürülmüş olmasını gözleriyle görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan DBP Van il başkanı Musa İtah, Edremit Belediyesi eş başkanlığının makam odasını iptal ederek halk odasına dönüştürmesinin yerel yönetimlerin halkla tam olarak buluşması adına büyük bir adım olduğunu belirtti. Partilerine bağlı bir belediyenin halkla bütünleşmek adına yapmış olduğu bu radikal dönüşümden dolayı gurur duyduklarını aktardı. Sonrasında ziyarete ilişkin görüşlerini bildiren HDP Van il başkanı Harun Okay ise Edremit Belediye eş başkanlığının makam odalarını iptal edip halkın odasına dönüştürmelerinin tam da halk belediyeciliği anlayışının somuta ermesi olduğuna dikkat çekerek; belediye eş başkanları bu kararlarından dolayı tebrik etti.

DBP ve HDP Van il başkanlarının belediyelerini ziyaret etmelerinden büyük bir onur duyduklarını belirten Edremit Belediye eş başkanları, partilerinin yerel mevzuata ilişkin önlerine koyduğu demokratik katılımcı, ekolojik, kadın özgürlükçü ve halkçı belediyecilik anlayışıyla hizmet ürettiklerini bunu yaparken de makam odalarına çok da ihtiyaç olmadığını bu sebeple makam odasını kaldırarak halkın odası yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından il başkanları ve beraberindekilerle beraber Edremit Belediyesinin yeni taşınmış olduğu bina dolaşıldı.

Editör: TE Bilisim