Ramazan'ın olmazsa olmazı pide bayatlasa da sofralara lezzet katıyor. Siz de bayatlayan pidelerinizden yeni yemekler yapmayı düşünürseniz bu haberimizi dikkatli okuyun... Önceki günden kalmış bayatlamış pidelerinizi atmak yerine bayatladığını düşündüğünüz pidelerden harika yemekler yapabilirsiniz…

 

 

1.TARİF – YOĞURTLU KEBAP

İlk olarak 250-300 gram kuzu veya dana kıymamızı 15 dakika boyunca ocakta kavruluyor. Kıyma suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine bir miktar tereyağı, tuz ve pul biber eklenerek kısa süre ocakta kavruluyor. Daha sonra bayat pidelerimiz küp küp doğranarak 180 dereceli fırına atılarak 5 dakika kızartılıyor. 400 gram çırpılan yoğurt kızartılmış pidelerin üzerine dökülerek, pidenin üzeri kaplanıyor. Ardından hazırlanmış olan kıymalı sos, yoğurt ilave edilmiş pidenin üzerinde gezdiriliyor. Son olarak da üzeri domates, biber ve maydanoz ile süsleniyor. Yoğurtlu kebabınız servise hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

 

 

2.TARİF – KAŞARLI PİDE

Bu kez pideler biraz daha iri doğranıyor. Üzerine ince dilimlenmiş kaşar ve domatesler diziliyor. Daha sonra kaşar ve domateslerin dizildiği pidelerin üzerine doğranmış biberler ekleniyor. Son olarak kaşarlar 10 dakika boyunca fırında eritiliyor. Kaşarlı pideniz servise hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

 

 

3.TARİF - YALANCI MANTI

Minik minik doğranan pideler fırına atlıyor. Daha sonra yoğurdu hazırlanıyor; 150 gram yağlı, 150 gram süzme yoğurt karıştırıldıktan sonra bir tutam tuz ve bir diş sarımsak ekleniyor. Sosu için bir miktar tereyağı ocakta eritiliyor ve içerisine pul biber ekleniyor. Ardından hazırlanan yoğurt kızartılmış pidelerin üzerine dökülüyor. Son olarak hazırlanan tereyağlı pul biberli sos ile yoğurdu ilave edilen pidelerin üzeri süsleniyor. Yalancı mantınız servise hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

 


KAYNAK-haber10.com

Editör: TE Bilisim