Tuşba Belediyesi’nin Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere hazırladığı yardım TIR’ı yola çıktı.

 

Rusya ve Esed’in ağır saldırıları altında bulunan Bayırbucak Türkmenlerine Tuşba Belediyesi yardım eli uzattı. Tuşba Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda, Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) meclis üyeleri tarafından meclise sunulan ‘Bayırbucak Türkmenlerine Yardım’ önergesi oy birliği ile kabul edildi. Meclisin aldığı kararın ardında harekete geçen Tuşba Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, savaş mağduru Türkmenlerin ihtiyaç ve mevsim şartları önceliğine göre kısa sürede hazırladığı iki yardım TIR’ından biri Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı aracılığı ile Suriye’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Sosyal belediyeciliğin örneğini en iyi şekilde sergileyen Tuşba Belediye Meclisi, 19 ton un ve 9 ton kuru gıdadan oluşan yaklaşık 600 koli yardım malzemesi, Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı çalışanları aracılığı ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. İkinci yardım TIR’ına yüklenen malzemeleri de vefalı ve kadirşinas Vanlıların destekleriyle toplayan Tuşba Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği, 19 Şubat Cuma günü yola çıkartmak için adete zamanla yarıştı. Yola çıkmaya hazır TIR için gerekli resmi işlemlerin ardında Cuma namazından sonra dualar ile Hayrat İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği yardımıyla Suriye’ye gönderilecektir.

 

“NEREDE YARDIMA MUHTAÇ BİRİ VARSA YANINDADYIZ”

Tuşba Belediyesi’nin hayırsever yüz elli bin nüfusu ile yardıma muhtaç nerede bir insan varsa onun yardımına daima hazır olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye meclisinin aldığı kararla zulüm altında, savaş alanında çok zor durumda olan Müslüman kardeşlerine yardım etme fikrinde mutabık kaldığını kaydetti. AK Partili meclis üyelerinin gündeme getirdiği ‘Bayırbucak Türkmenlerine Yardım’ konusunun oy birliği ile kabul edildiğini hatırlatan Başkan Özgökçe, “Malumunuz daha önce de Suriye’nin Kobani kentinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kabul ettiği kardeşlerimize Tuşba Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararla 2 TIR yardım malzemesi göndermiştik. Orada bulunan kardeşlerimizin yanında olmak adına meclisimizde alınan karar doğrultusunda yardımlarda bulunmuştuk. Şimdi de Bayırbucak Türkmenleri zor durumdalar ve bizler kardeşlerimizin bu zor durumda elbette onların yanında olmayı bir asli görev bilmekteyiz. Tuşba Belediyesi’nin ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı gereği hem burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimize hem de Suriye’de bulunan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak zorundayız ve bu boynumuzun burcudur. Bu bağlamda, battaniye, 15 ton un, 5 ton kuru gıda malzemesi gönderdik” diye konuştu.

 

“BELEDİYEMİZ MUHTAÇLARIN YANINDA OLDU”

Bu yardımlarının son olmayacağını ve her zaman bu tür hayırlı işlerde Tuşba Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevin en iyisini yapacaklarını kaydeden Başkan Özgökçe, “Rabbimiz Kur-an-ı Kerim’de bizlere ferman buyuruyor. Yüce Rabbimizin fermanı celilisinde, ‘Ey iman edenler! Ne alışverişin ne de dostluğun ve ne de iltimasın olmadığı günün gelmesinden önce, size verdiğimiz rızıklardan (Allah için) sarf edin’ buyuruyor. İlkin bizler Allah’ın bize verdiği rızıklardan Allah için paylaşmak adına ki bu paylaşım hem Rabbimizin bize emri hem belediyemize yakışacak bir hareket hem de insanlık adına olması gereken bir davranıştır. Tuşba Belediyesi kuruluşundan bu yana mazlumların, muhtaçların yanında oldu ve olmaya da devam edecek. Tuşba Belediyesi yeni kurulan çok genç bir belediye olmasına rağmen yılların tecrübesine sahip bir belediyecilik kültür ve ahlakıyla hareket etmektedir. Bugüne kadar yaptığımız bütün yardımlar bu inanç ve ahlakla yapıldı. Bu tür yardım faaliyetlerinde bireyler, milletler, sivil toplum kuruluşları, devletler tüm olanaklarıyla katkıda bulunmalıdır. Bizlerde böyle durumda kaldığımızda bizlerin de yanında birilerinin olmasını istiyorsak eğer, bu yardım etme faaliyetlerinde asla geri durmamamız lazım. Böyle dar günlerde dostlar birbirlerine muhtaçtır. Bu düşünceyle tüm dünyaya sesleniyorum, mazlumlar yalnız değildir ve mazlumun ahı yerde kalmaz” ifadelerini kullandı.

 

“BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ YALNIZ DEĞİL”

Bayırbacak Türkmenlerine de seslenen Başkan Özgökçe, “Bizler kardeşleriniz olarak her zaman yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sizler yalnız değilsiniz. Onurlu mücadeleniz bir gün muhakkak zaferle sonuçlanacaktır. Son olarak da belediye meclis üyelerimize böyle hayırlı bir davranışa vesile olduklarından dolayı kendilerine ve ailelerine, yardımları zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı’na ve ikinci yardım TIR’ın hazırlanmasında ve yerine ulaştırmasında ortak hareket ettiğimiz Hayrat İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği’ne çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim