Van İl Müftülüğü, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeni ile bir program düzenledi. Kurban bayramı öncesinde, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü NimetullahArvas, müftü yardımcıları, merkez ilçe müftüleri, cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, “Cami ve Gençlik Temasıyla” kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle hazırlanan sinevizyonun izlenmesi ile devam etti. Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi, Arvas, “Bizler, Peygamber Efendimiz’in (S.A.S.) miras olarak bıraktığı minber ve mihrabında kaim-i makam misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz. Yüklenmiş olduğumuz bu ağır misyonun gereğinin yerine getirilebilmesi için Cami görevlilerimizin dört temel haslete sahip olmaları gerekir. Bunlar ‘amelde ihlas, genel fıkıh kaidelerine hakimiyet, imamet ahkâmına riayet ve imamet edebine sahip olmak’tır” dedi.

İmamın, aynı zamanda bir tebliğci ve bir dava adam olduğunu ifade eden Arvas, “İyi bir önder, iyi bir rehber, problemleri çözen, müşkilleri halleden, herkesin ve her kesimin kendisine başvurduğu bir kimsedir imam. Kısacası imam, bir toplum insanıdır. Dolayısı ile hastalardanyaşlılara, engellilerden sokak çocuklarına, mahkumlardan mültecilere kadar toplumun tüm dezavantajlı kesimleri ile ilgilenmelidir. Özellikle de son dönemde önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele konusuna ihtimam göstermelidir “ şeklinde konuştu. Konuşmasının son bölümünde yaklaşan Kurban Bayramına değinen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kurban Bayramı’nın İslam Alemi’nde akan kanın durmasına vesile olması için dua etti.

Editör: TE Bilisim