ŞEHRİVAN HABER: Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin zabıta ekipleri Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini sıkılaştırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, içinde gıda mühendislerinin de olduğu ekiplerle, bayram öncesi pastane, tatlı imalathaneleri, çikolata ve şekerleme satan dükkânları denetledi. 275 gıda işletmesine yönelik denetimde 8 işletmeye kurallara uyulmadığı için ceza kesildi. Belediye ekipleri, ilgili işletmelere, eksikliklerini tamamlaması için ek süre verirken, denetimlerin Ramazan Bayramı süresince de devam edeceği belirtildi.


 

“DENETİMLER BAYRAM SÜRECİNCE DEVAM EDECEK”
 

Denetimlerin bayram süresince de devam edeceğini söyleyen Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Zeynep Karakoyun, vatandaşların sağlığıyla ilgili konularda asla taviz vermeyeceklerini ifade ederek, “Ramazan öncesi Zabıta Daire Başkanlığı halkımızın güzel bir bayram geçirmesi için ilimizde faaliyet gösteren başta pastaneler, tatlıcılar, fırınlar ve kafeler olmak üzere gıda satışı ve üretimi yapan işletmelere yönelik denetimler yapılacaktır. Halkımızın sağlığı temel önceliğimiz. Bu kapsamda, rutin olarak sürdürdüğümüz çalışmaları Ramazan ayında daha da sıklaştırdık” dedi.

“KURALLARA UYMAYANLARA GEREKLİ UYARI VE CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAKTIR”

Denetimler kapsamında işletmelerde ruhsat kontrolü, satışa sunulan gıdaların uygunluğu, gıda satış ve üretim yapılan yerlerinin temizliği, iş yeri hijyen eğitim belgesinin olup olmadığı ve çalışan personelin kıyafeti, temizliği gibi hususlarda kapsamlı kontroller yapıldığını dile getiren Karakoyun, “Yapılan denetimlerde ilgili mevzuatlarca belirlenen kurallara uymayan ve temizliğe önem göstermeyen işyerlerine gerekli uyarı ve cezai işlemler uygulanacaktır. İnsan sağlığı konusunda taviz verilmeyecektir. Ramazan Bayramı öncesi ve sırasında da bu denetimlere ara vermeksizin devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim