9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve enkazında 24 kişinin öldüğü Bayram Oteli davasının görülmesine devam edildi. Davanın 7'nci duruşmasında, otel sahibi sanık Tevfik Bayram'ın, ‘Ramazan Bayramı'nı torunlarım ve çocuklarımla geçirmek istiyorum’ demesi, duruşmayı izleyen yakınlarının gözyaşı dökmesine neden oldu.

9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazı altında kalan, aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili açılan davanın 7'nci duruşmasına Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Saat 14.30'da başlayan duruşmaya Otel sahibi tutuklu Tevfik Bayram, otelde hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları, sanık avukatı ile Tevfik Bayram'ın yakınları katıldı. Duruşmada bir önceki celsede cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya karşı, Sanık Avukatı Mehmet Denizoğlu 21 sayfalık bir beyanı mahkeme heyetine sundu. Sanık avukatı Denizoğlu, 1964 yılında yapılan otelin sahibinin Mehmet Sıddık Bayram olduğunu ve kendisinin hayatta olmadığını söyledi. Bundan dolayı Sıddık Bayram'ın yargılanamadığını ve bunun yerine oğlu Tevfik Bayram'ın cezalandırılmaya çalışıldığını ifade etti.

DUYGULANDIRAN SAVUNMA

Daha sonra mahkeme başkanı sanık Tevfik Bayram'a söz verdi. Tevfik Bayram birçok rahatsızlığının olduğunu, haksızlık yapıldığını ve mağdur olduğunu söyledi. Bayram, “Geceleri uyuyamıyorum. Bu Ramazan Bayramı'nı torunlarım ve çocuklarımla geçirmek istiyorum” diyerek tahliyesini istedi. Bunun üzerine duruşma salonunda bulunan Bayram'ın yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kısa bir ara veren Mahkeme heyeti, Tevfik Bayram'ın tahliye talebini reddederek, eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 12 Eylül 2013'e erteledi. 


Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim