Seçime sayılı günler kala iyice artan saldırı olayları hız kesmeden devam ederken, meydana gelen saldırılardan sonra BDP cephesinden de açıklama geldi. İl Başkanı Musa İtah, seçim kampanyalarının yürütüldüğü esnada zaman zaman gerginliklerin yaşanabileceğini kaydederek; “Siyasi çalışmasından dolayı hiç kimsenin saldırıya uğramasına gönlümüz razı olmaz. Herkes kendi demokratik siyasetini yapmalı” dedi.

BDP İl binasında son günlerde yaşananlar üzerine bir açıklama yapan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, saldırıları kınayarak bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini kaydetti. Özellikle AK Partili bir gruba gerçekleştirilen ve 5 kişinin yaralandığı saldırıdan sora açıklama yapmadığı için eleştirilen BDP kanadı adına açıklama yapan İtah, kendi partilerine de saldırılar yapıldığını belirterek, yaşanan gerginliklerin kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti.

İTAH: ÇÖZÜM SÜRECİNDEN DOLAYI HASSASİTEYİMİZ VAR

Yaşanan saldırılar sonrasında yapılan eleştirilerin artık iftira boyutuna vardığını belirten İtah, yaşanan gerginliklerden kendilerinin sorumlu tutulmalarının doğru olmadığını kaydetti. İtah ayrıca; “Bu, çözüm sürecinden kaynaklı bizim birinci hassasiyetimizdir. Bu sürecin hayatiyeti açısından bizim için en öncelikli konular arasındadır. Hatta seçimlerden bile daha önemli ve seçimlere kurban edilemeyecek önemde bir süreçtir. Ancak seçimin coşkusu, heyecanı, zaman zaman patlaklar da vermektedir. Bunların da abartıldığını, yine gerçeklere dayanmayan iftira kampanyalarıyla, özellikle partimizin karalanmaya çalışıldığını belirtebiliriz. Bize yapılan eleştiriler zaman zaman iftira boyutuna ulaşmaktadır.” Şeklinde konuştu.

“BİZE HABER VERİN SALDIRILARI ENGELLEYELİM”

Öte yandan geçtiğimiz hafta AK Partili bir grup kadının BDP’liler tarafından darp edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten İtah, görüntü kayıtlarında da böyle bir kanıtın olmadığını söyledi. İtah konu ile ilgili ayrıca; "Siyasi çalışmasından dolayı hiç kimsenin saldırıya uğramasına gönlümüz razı olmaz. Herkes kendi demokratik siyasetini yapmalı" diyen İtah, kendilerine haber verilmesi durumunda saldırıları engellemeye çalışacaklarını dile getirdi. İtah, siyasi çalışmaların barış ortamında sürmesini istediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bu konuda da biz duyarlı olunması çağrılarını yapıyoruz. Bizden taraf hiç kimseye bir saldırı olmamıştır. Olan saldırıları da önleme, engelleme anlamında üzerimize ne düşerse yaparız. Bizim tabanımıza çağrımız şudur. Biz sıkça baskılara maruz kaldık ve demokratik çalışmalarımız engellendiği için başkalarının çalışmalarının engellenmesinden hoşnut olmayız, olamayız. Burada birileri seçim ortamını germeye çalışırsa karşısında en duyarlı olması gereken, barış ortamını koruması gereken yine biziz. Biz de saldırıları kınıyoruz. Biz kesinlikle gerginlik politikasından yana değiliz. Van'da seçimin en demokratik ve en sakin şekilde geçeceğini düşünüyoruz."

Editör: TE Bilisim