Önder ALTINAL - Şehrivan


 

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı etkinliklerinin startı Van Sanat Sokağı’nda, KURDİ-DER tarafından verildi.

Van KURDİ-DER şubesi 15 Mayıs Kürt Dil Bayramına ilişkin yapılacak etkinliklerin startını Sanat Sokağı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla verdi. Açıklamaya Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdülkerim Sayan, HDP Van il eş başkanı Harun Okay ve BDP PM üyesi Ramazan Keskin katıldı. Aram yayınlarının kitap standı açtığı sokağa, “Be ziman jiyan nabe” ve “Zımanê me rûmeta me ya” pankartlarının asılmasının yanı sıra Kürt şair ve yazarlarının hayat hikayelerinin yer aldığı tablolar sergiye sunuldu.

“ANADİL İNSANIN RENGİDİR”

Açıklamayı okuyan KURDİ-DER eş başkanı Ökkeş Kava, Kürt yazar ve şairlerin Kürt diline verdiği önemin altını çizdi. Kürt yazar Mehmet Uzun’un “Anadil insanın rengidir” sözünü örnek veren Ökkeş, “İnsan anadiliyle topluma çıkmalıdır. Anadile sahip çıkılmazsa yaşamın hiçbir yerinde dil ortaya çıkmaz. Sistem ne olursa olsun, kapitalist-modernitede bile halk diline sahip çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÖKKES: KÜRDİSTAN DİLİNİ SAHİPLENİYOR

Kürt Halkının yıllarca yalnızlık çektiğini ve hala yalnız olduğunu belirten Ökkeş, Kürt Halkının yok edilme girişimlerinden birinin de dili öldürmek olduğunu söyledi. Ökkeş, “Kürdistan’ın dört bir parçasında dil büyük bir duruşla sahipleniliyor. Bütün engellemelere rağmen Kürt Halkı diline sahip çıkmak için çok bedel ödedi” şeklinde konuştu. KURDİ-DER Van Şubesi adına Kürtlerin dil bayramını kutlayan Ökkeş, 10-15 Mayıs arasında sürecek etkinliklere Van Halkını davet etti.

Editör: TE Bilisim