Van'da, geçen yıl çalıştığı kurumun deposunda doğurduğu bebeği boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan 29 yaşındaki kadın, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi, karar duruşmasında sanık E.M'nin, "Alt soya ve çocuğa karşı nitelikli kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkemenin hazırladığı gerekçeli kararda, sağ dünyaya gelen ve doğumdan sonra da yaşamaya devam eden bebeğin, boynuna ip ve çarşaf bağlanarak öldürüldüğü belirtildi.

Sanık E.M, kararda yer alan ifadesinde, 2014 yılında kendi rızasıyla birkaç erkekle birlikte olduğunu ve hamile kaldığını belirtti. E.M'nin kararda yer alan ifadeleri şöyle: 

"Hamile olduğumu öğrendiğimde doktorlara gittim ancak doktorlar süresi geçtiği için çocuğu aldırma imkanımın olmadığını söyledi. Karnıma korse bağlayarak hamileliğimi ailemden gizledim. 23 Şubat 2015'te sancılarım başladığında görev yaptığım yurdun alt kısmındaki depoya giderek doğum yaptım. Etrafı toparladığım sırada kendimi kaybettim. Kendime geldiğimde bebeğin boynuna dolanan ip ve perde vardı. Bunları açmaya çalıştım ama açamadım. Mesainin ardından bebeğin cesedini poşete koyarak bir akrabamın evinin arkasına sakladım. 2013 yılında da bir öğretmenden hamile kaldım. Bir oğlum oldu. Öğretmen benimle evlenmeyince çocuğu sosyal hizmetlere verdim. Bu nedenle doğumun nasıl gerçekleştiğini biliyorum."

- Bebek dünyaya canlı gelmiş

Kararda, poşet içinde bulunan bebeğin bulgularının gönderildiği Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulunca, "Bebeğin canlı olarak doğduğu, dış ortamda yaşama kabiliyetinin bulunduğu, ölümün bağla boğma sonucu meydana geldiği" şeklinde rapor düzenlendiği bilgisine yer verildi. 

Sanığın doğumdan sonra çocuğun kordon bağını anahtarla kestikten sonra olay yerinde bulduğu ip ve çarşafla boğazını sıkarak öldürdüğünün vurgulandığı kararda, "Otopsi işlemi sırasında maktul çocuğun akciğerleri çıkartılarak su deneyleri yapılmış ve maktulün akciğerlerinin tüm aşamalarda suda yüzer vaziyette olduğu tespit edilmiştir. Bu tespit, çocuğun sağ olarak dünyaya geldiğini ve nefes aldığını, sonradan öldürüldüğünü göstermektedir. Yapılan tespitler göz önüne alındığında, maktul kız çocuğunun tam ve sağ doğumla dünyaya geldiği, ip ve çarşafla boğazına düğüm atılarak öldürüldüğü anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

- "Kastın çocuğu öldürmeye dönük olduğu tartışmasız"

Sanığın bebeği, bir perdeye sararak doğum yaptığı depoda terk ettiği bildirilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Sanığın doğumdan sonra çocuğun kordon bağına düğüm atmaması, doğumdan sonra terk ederek ayrılması, doğumun meydana geldiği tarih itibarıyla mevsim koşulları dikkate alındığında kastının çocuğu öldürmeye yönelik olduğu tartışmasızdır. Sanığın bu şekilde atılı suçlamayı işlediği anlaşılmıştır. Bu nedenle müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Editör: TE Bilisim