Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Van’da Aysel Tuğluk’a seslenerek, “Bir anne olarak Van Milletvekili Aysel Tuğluk'a sesleniyorum. 30 yıldır var olan, 40 bin evladın ölümüne neden olan bu süreci durdurmak için attığınız taş size gelecekti. Eğer siz anneyseniz, o merhameti yüreğinizden silmediyseniz, çözüm süreci için elinizi değil, bedeninizi taşın altına koymak zorundasınız” dedi.

Partisinin Gürpınar ilçe kongresi ve “Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları” toplantısına katılmak üzere AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi'yle birlikte Van'a gelen Öznur Çalık, Ferit Melen Havaalanı’nda İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer tarafından karşılandı. Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu salonunda düzenlenen Gürpınar İlçe Kongresi’ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, AK Parti hükümetleri döneminde Van'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

‘TAVİZ VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ’

Çözüm süreciyle annelerin gözyaşlarının dindirilmeye çalışıldığını vurgulayan Çalık, eylül ayında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi sınırındaki gösterilerde güvenlik güçlerine taş atan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’a seslenerek, “Bir anne olarak Van Milletvekili Aysel Tuğluk'a sesleniyorum. 30 yıldır var olan, 40 bin evladın ölümüne neden olan bu süreci durdurmak için attığınız taş, size gelecekti. Eğer siz anneyseniz, o merhameti yüreğinizden silmediyseniz, çözüm süreci için elinizi değil bedeninizi taşın altına koymak zorundasınız. Çözüm sürecini sonuna kadar kardeşlik ve barışla götürmek sorundayız. Çözüm sürecini devam ettirirken yapmamız gereken en önemli şey olan kamu düzeninin sağlanması bu konuda da taviz vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

‘CHP VE MHP DE GELSİN GÜRPINAR’A’

AK Parti hükümetleri döneminde Van'ın çok önemli yerinin olduğuna dikkati çeken Çalık, “Burada egemenlik kurmak isteyenlere sesleniyorum. Burası değneksiz bir yer değil. Biz burada birinci parti olmaya devam edeceğiz. Tüm Türkiye'nin içinde her yere giden kaç parti var? Tek bir parti var, o da AK Parti. Aslanlar gibi geliyor ve gelmeye devam edecek. Buradaki kardeşlerimin hangi mücadeleleri verdiğini biliyorum. Genel merkezimiz, hükümetimiz, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız onların yanında. CHP, MHP gelsin Gürpınar'da AK Parti gibi kongrelerini yapsınlar. Esas demokrasi mücadelesi burasıdır. Van'a gelemiyorsan Türkiye'nin bütünlüğünden, bölünmesinden bahsedemezsin” şeklinde konuştu.

KADINLARIN SIKINTILARINI DİNLEDİ

Konuşmasının ardından Koyunyatağı köyüne giden Çalık, burada Hüseyin Aslan isimli vatandaşın evine giderek kadınlarla sohbet etti. Evdeki çocuklarla tek tek ilgilenerek kadınların sıkıntılarını dinleyen Çalık, “Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere izin vermemeliyiz. Çocuklarımızı kandırmalarına, dağa gitmelerine müsaade etmemeliyiz. Biz her zaman sizlerin yanındayız, başımız üstünde yeriniz var” dedi. Çalık, sohbetin ardından AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan tarafından servis edilen çayı içerek evden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim