Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, yaklaşık 10 aydır uzak kaldığı Van Belediyesi Meclisi’ne katıldı. Cezaevi’ne girdikten sonra da Van Belediyesi’nde ekip ruhunun bozulmadığını ve büyük bir çalışma performansı ortaya konduğunu söyleyen Kaya, herkese teşekkür etti. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, yaklaşık 10 aydır uzak kaldığı Van Belediyesi Meclisine katılarak, meclis üyelerine hitaben bir açıklama yaptı. Meclise gitmeden önce makamında Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’yi ziyaret eden Kaya, belediye çalışanlarını da ziyaret etti.

 

KAYA, BELEDİYEDE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

 

Daha sonra meclis salonuna geçen Kaya, burada çiçeklerle karşılandı. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’nin başkanlığında toplanan belediye meclisi Nisan ayı toplantısına katılan Kaya, meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Belediyecilikte beşinci yıla girdiklerini, bu süreçte kentin çok büyük bir deprem yaşadığını aktaran Kaya, kişisel olarak kendisinin de iki deprem yaşadığını söyledi.

 

KAYA’DAN BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

 

Meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür eden Kaya “Bizim bu coğrafyada cezaevine girişimiz ilk değildir. Bizim tahliyemizin güzel bir sürece denk gelmesi bizleri umutlandırdı. Bu süreçte hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz çünkü bu halk bizi beş yıl görevlendirdi. Burada şahsın kim olduğunun önemi yok, halkın vermiş olduğu süre içerisinde ekip ruhuyla çalışmak ve başarmak en önemli gayedir. Biz cezaevine girdik ama bu ekip ruhu hiçbir zaman bozulmadı. Umarım kalan bir yılımızda da o heyecanla ekip ruhuyla çalışmaya devam ederiz” diye konuştu.

 

KAYA: VAN HALKINA VERDİĞİMİZ HİZMET SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Bu coğrafyada çok canların yandığını, çok canların alındığını, çok kanın aktığını belirten Kaya, ancak yeni başlayan bu sürecin herkesin beklediği barışla sonuçlanmasını umut ettiklerini söyledi. Artık geriye dönülmemesi gerektiğini söyleyen Kaya, “Oradan aldığımız tecrübe ve dersleri her bir birey iyi bir şekilde algılamalı ve herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir. Bu yeni süreçte hep beraber Van halkına verdiğimiz hizmet sözünü tutarak devam edeceğimize inanıyorum. Burada hepinizin adına Başkan Vekilimiz Sabri Abi’ye, ekibine ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

ABİ: KAYA’NIN FEDAKÂRLIĞI BİZİ AYAKTA TUTTU

 

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Vekil Sabri Abi, Van halkının iradesi olan Kaya’nın haksız ve hukuksuz bir şekilde 10 ay cezaevinde rehin tutulduğunu söyleyerek, Kaya’nın tek suçunun halkına verdiği hizmet olduğunu ifade etti. 10 aydır Cezaevi’nde tutulan Bekir Kaya’nın hizmet fedakârlığının, tutarlılığının kendilerini ayakta tuttuğunu söyleyen Abi, “Bizde onun Van’a vaat ettiği işleri yaparak onu üzmeyeceğimize söz verdik. Kendisinin hazırlamış olduğu plan ve projeleri sahiplenerek yaptık. En kısa sürede tekrar çalışmalarına başlamasını bekliyoruz. Van halkının sahiplenme duygusundan dolayı burada bütün Van halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BOZBAY: BDP OLARAK DESTEK SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

BDP meclis üyeleri adına söz alan BDP Grup Başkanı Cahit Bozbay ise Bekir Kaya’nın hukuksuz bir şekilde aylardır cezaevinde tutulduğunu belirterek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bozbay, “Mahkemede savcının yaptığı değerlendirme çok manidardır. Savcı; Bekir Kaya’nın kentin huzur ve güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle tutuklanmasını istemişti. Gelişen süreçle kentin huzur ve güven bozmadığını düşünmüş ve tahliyesini verdi. Bu da gösteriyor ki, bu siyasi bir operasyondur. Barış ve Demokrasi Partisi’ne yönelik başlatılan bir operasyondur. Bu süreçte Van halkına vermiş olduğu desteklerinden ve bizi hiç yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ ERTÜRK: BU TUTUKLAMA KENTE ZARAR VERDİ

 

AK Parti Grubu adına söz alan Mehmet Yasin Ertürk ise, Bekir Kaya’nın serbest bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, herkesin de bu tahliyelerden dolayı mutlu ve sevinçli olduğunu belirtti. Bu tutuklamaların kente hiçbir katkısının olmadığını gördüklerini söyleyen Ertürk, “Özellikle seçilmişler için bu kadar basit tutuklamaların olmaması gerekiyor. Belediye başkanımızın serbest bırakılması memnuniyet verici bir durumdur. Başkanımızın serbest bırakılması bu güzel süreçte toplumun birçok yerinde rahatsızlıkların giderilmesinde bir ilaç olur, tedavi eder. İnşallah bundan sonra bu gibi sorunlarla karşılaşmayız” dedi. Konuşmaların ardından meclis toplantısı daimi meclis üyelerinin seçimi yapıldı. Encümene Nurettin Can, Necla Bakır ve Hecer Kaya seçildi. Seçimin ardından meclis diğer gündem maddelerinin tartışılması ile Cuma gününe kadar devam edecek.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim