Kentin bugüne kadar hiç asfaltlanmamış mahallelerinde önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, halktan da destek alıyor. Daha önce araçların bile geçemediği mahalle yollarının asfaltlanması mahalleleri yeni bir çehreye kavuşturuyor.

Van Büyükşehir Belediyesinin sezon başından itibaren başlatmış olduğu ve bu güne kadar aralıksız devam ettirdiği su kanalizasyon, asfaltserimi, drenaj, kaldırım, kilit taş ve yol açma çalışmaları kenttin tüm noktalarında hızla devam ediyor. Büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu bu çalışmalar tüm noktalarda ayrı ayrı ekipler tarafından hızla sürdürülürken, belediye bu çalışmalarla mahallelerinin çehresini değiştiriyor.

 

KAYA SÜREKLİ DENETLEMEDE

 

Belediye ekiplerinin mahallelerde başlatmış olduğu asfalt serimi çalışmalarını yılladır hizmet görmemişYenimahallle, Karşıyaka,Altıntepe,Eminpaşa ve Seyrantepe mahallesi gibi mahallelerde bu çalışmalarını bitirerek başka alanlara geçti. Mahalleler yepyeni bir görünüm kazanırken, kentin geriye kalan mahallelerinde de çalışmalar başladı. Yıllardır böylesi kapsamlı bir çalışma görmemiş vatandaşlar ise yapılan çalışmalardan oldukça memnun.Yapılan çalışmaları kontrol ederek tüm alanlarda halk ile bir araya gelen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise yapılan çalışmaların uzun ömürlü, kaliteli olması için sürekli iş başında.

 

“ASFALTIN TONU YÜKSELDİ, EKİPLER ARTTI”

 

Kısa bir süre önce kent genelinde toplamda 200 bin ton asfalt serimi çalışması planlayan Van Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından yolların tamamının bitirilmesi için bu oran 250 bin tona çıkartılmıştı.Kaya’nın isteği üzerine kent genelinde çalışma yürüten belediye ekipleri ve yüklenici firmaların dışında çalışmalara bir ekip daha dahil edilerek 50 bin ton asfalt serimidaha yapılmaya başlandı. Yapılacak olan 250 bin ton asfalt seriminin ardında kentte asfalt serimi yapılmamış yollar büyük oranda bitecek.Yine belediye ekipleri tarafından yolların büyük bir kısmında asfalt serimi yapılırken diğer taraftanda belediyenin teknik ekipleri tarafından belirlenen birçok yolda ise parke taşı ve kilit taşı döşemesi yapılarak bu yollar da yenileniyor.

 

“SOKAKLAR YENİLENİYOR”

 

Kent merkezinin tamamında 15 bin metrekare parke taşı döşemesi ile birlikte 5 bin metrekare de karotaşlarından olmak üzere toplamda 20 bin metrekare kaldırım ve parke taşı çalışması yapılıyor. Bu güne kadar kaldırım çalışması yapılmamış birçoknokta ile birlikte Sıhke Caddesi gibi önemli yollarında kaldırımları genişletilerek yenileniyor. Yıllardır Van’ın en büyük caddelerinde olan Sıhke Caddesi üzerinde esnaf olan İlhan Güler İsimli vatandaş belediyenin sadece kendi caddeleri üzerinde değil Van’ın tamamında yaptığı çalışmalarından oldukça memnun olduğunu söyleyerek “Belediyemiz çok iyi çalışmalar yapıyor. Şuan üzerinde bulunduğumuz bu cadde kullanılamaz durumdaydı. Gecen sene içerisinde tüm çalışmalarını yaparak bu yolu asfaltlayan belediye bu yılda kullanılamaz durumda olan ve her tarafı çökmüş olan kaldırımımızı tamamını sökerek 7metre genişleterek özel taşlardan yeniden yaptı. Yapılan hizmetlerden çok razıyız. Başkanımıza ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR’E YAKIŞIR”

 

Yine bu cadde üzerinde lokanta işletmecisi olan Menduh Işık da belediye çalışmalarının oldukça önemli olduğunu belirterek “Belediye ne yapıyorsa halkı için yapıyor.Van Büyükşehir oluyor belediyenin böylesi büyük yollar yapması ve büyük kaldırımlar yapması çok önemlidir.İnsanlarımız bir zamanlar bu yolları kullanamaz iken şimdi ise bu yoları rahatlıkla kullanacak.Kent genelinde yapmış olduğu çalışmalarından çok memnunuz” diye konuştu.

 

“33 YILDIR BÖYLE ÇALIŞAN BİR REİS GÖRMEDİM”

 

Belediye ekipleri tarafından kısa bir süre önce Haci Osman Camisi olarak bilinen alanda yapılan kilit taşı ve kaldırım çalışmalarına destek veren esnaflar da belediyenin burada yapmış olduğu çalışmalardan oldukça memnun olduklarını belirterek, yollarının yenilenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.Yeni Çarşı sokağında 33 yıllık esnaf olan H.ZeynalArvas, Belediye Başkanı Bekir Kaya’dan oldukça memnun olduklarını ve kendisini çok sevdiğini aktararak konuşmasına şöyle devam etti “Başkanımız Van için çok çalıştı. Başkanımız büyük çalışmalar yaptı.Bildiğiniz gibi deprem oldu. Birçok yolumuz bozuldu. Ama Başkanımız yine bunların hepsini yaparak yeniledi.Ben 33 yıllık esnafım yaşamım boyunca Van’da bu kadar çok çalışan bir reis görmedim.Van’da bu kadar çok çalışan bir reis görmeyen bizler başkanımızda çok memnunuz ve kendisinden razıyız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim