Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, kentte bulanan birçok kurumu ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurumlar arası diyalogun güçlenmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyleyen eş başkanlar, kent için yapılacak çalışmalarda kurumlarla ortaklaşma kararları alındı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, kentte bulanan birçok kurumu ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İlk olarak Van-et'i ziyaret eden eş başkanları Van-et Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çepni, Genel Müdür Zafer Özden ve şirket çalışanları karşıladı. Şirket ile ilgili bilgiler veren Van-et Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çepni, Van-et'in 1988 yılında kurulduğunu, 2006 yılında da kendilerinin aldığını söyleyerek, şirketin hizmet alanlarının tamamını yenilemeye başladıklarını belirtti.
Şirketin fiziki ve ihracat alanının büyümesi ile birlikte istihdamı da arttırdıklarını aktaran Çepni, ürettikleri malların yüzde 50'sini Irak'a gönderdiklerini, diğer kalanı ise iç pazarda tükettiklerini belirtti.

‘VAN-ET KENT İÇİN ÖNEMLİ’

Çepni'nin ardından konuşan Eş Başkan Çoban, Van-et'in kent için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, şirketin yatırımlarla ilgili çabalarını takdir ettiklerini söyledi. Vanet'in kentin tanıtımında önemli bir etken olduğunun altını çizen eş başkan Kaya da şirketin büyümesinin kent açısından anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Çoban ve Kaya şirket yetkilileri ile birlikte tesisleri gezerek, üretim alanlarını denetledi.

‘İHD HAK İHLALLERİNDE ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİ’

Van-et ziyaretinin ardından Çoban ve Kaya bu kez de İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesini ziyaret etti. Ziyarete İHD Şube Başkanı Ersin Biricik ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada konuşan eş başkan Çoban, İHD'nin hak ihlallerinin en yoğun olduğu süreçlerde çok önemli görevler yaptığını söyleyerek, İHD'nin çok önemli bir kurum olduğunu belirtti. 1 saat süren ziyaretin ardından Çoban ve Kaya bu kez de Van Ticaret Borsasını (VATBO) ziyaret etti.

TOPRAK: PROJELERİMİZ SEÇİME TAKILDI

VATBO Başkanı Selman Toprak, Meclis Başkanı Naif Süer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Çoban ve Kaya'nın görüşmesi 1 saat sürdü. Çoban, ziyaret amaçlarının kente dair yapılacak çalışmalarla ilgili ortaklaşmak olduğunu belirtti. VATBO Başkanı Selman Toprak ise, bir yıl içerisinde 6 ağır seçim geçirdiklerini belirterek, yapmayı düşündükleri projelerin bu nedenle aksadığını söyledi. Büyükşehir ile birlikte ortak hareket edeceklerini aktaran Toprak, belediyesiz bu kente bir şey yapamayacaklarını ifade etti. Eş Başkan Kaya ise, tüm kurumların kentin geleceği için birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

ODA TEMSİLCİLERİ SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Çoban ve Kaya VATBO'nun ardından bu kez TMMOB'ni ziyaret etti. Burada TMMOB İKK Sözcüsü Yunus Haylaz ile TMMOB'a bağlı oda temsilcileri ile bir araya gelen Çoban ve Kaya, oda başkanlarının kent ile ilgili görüşlerini aldı. Kent içi trafik, yeşil alan, asansör bakımları, doğalgaz hatlarının yollarda yarattığı zarar, kentin elektrik sıkıntısı ve birçok konuda fikirlerini dile getiren oda başkanları bu sorunların çözümü için belediye ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

‘ÖNERİ DE, İTİRAZ DA ÇOK’

Sorunların iletilmesinin ardından konuşan Eş Başkan Kaya, “Herkes bu kentte yeşil alan eksikliğinden söz ediyor ama plana işlendiği zaman yine herkes itiraz edip iptal ettirmek istiyor. 'Yol yok' diyorlar ama yol olarak planda belirlediğim yerlere itiraz ediliyor. Böyle olduğu süreci bu sorunların ortadan kalkması zaman alacaktır” dedi. Kentte park sorununa bağlı olarak trafik sorunun olduğunu söyleyen Kaya, “Kentte bugüne kadar araç park etme konusunda uyguladığımız yaptırımlar maalesef cezai bir müeyyideye dönüşmedi. Ceza yazılan araçlara cezanın tebliği için elimizde araç sahiplerinin verileri yok. Emniyet bu verileri bizimle paylaşmıyor. Birçok kentte bu veriler belediyelerle paylaşılırken, burada böylesi bir durum olmadı” Dedi. Eş Başkan Çoban ise, belediyeden toplumsal beklentilerin yüksek olduğunu belirterek, “Bu yıl planlama yılıydı. Bu yıl içerisinde idari şemamızı tamamladık ve planlamalarımızı yaptık. Gelecek yıl bu planlamalar çerçevesinde çalışmalara başlayacağız. Sizlerin katkılarıyla önemli işler yapacağız” Dedi.

ÇOBAN: GELECEK YIL ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

Çoban ve Kaya son olarak KESK Şubeler Platformu'nu ziyaret etti. Ziyarete KESK'e bağlı sendika temsilcileri katıldı. Burada konuşan Eş Başkan Çoban, “Üç aydır Kobanê ve Rojava'da yaşanan savaştan dolayı normal bir mesai geçirmiyoruz. 3 ay boyunca zamanımızın büyük bir bölümünü böyle geçirdik. Yine belediyemizin 6 aylık çalışmaları ile ilgili belediyelerimize brifing verdik. Gelecek yıl çalışmalarımıza hızlı bir giriş yaparak halkımıza önemli hizmetler götüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim